• 瀏覽: 4,558
  • 回覆: 21
美國可可海灘航空展 1架二戰TBM復仇者魚雷機墜毀

美國佛羅里達州可可海灘(Cocoa Beach)正舉行航空展,結果1架二戰時期的TBM-3E復仇者 (Avenger)魚雷攻擊機因機械問題在海上墜毀,所幸飛行員應變得宜,沒有大礙。

https://www.chinatimes.com/realt ... headl_p01&chdtv

美國呢招等同周星星同梁榮忠在石榴姐面前鬥賣慘,美國出到差d命都唔要,真係邊個夠佢慘,由得美國在軍事展搶下鏡把啦!

美國呢輪攪乜呢,好似衰開有條路,
火箭就爆炸
高超導彈又試射失敗
5代戰機又宣佈失敗之作

而家連軍機展覽都玩有隻雀仔跌落

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-18 08:05 PM 發表
大胸軍搞鬼遼寧X 激氣
千奇唔好亂裝設備~
殲15平穩上落遼寧艦,連拍攝的對艦美軍都要叫好

當美軍看到003的電磁彈射威力,相信美軍會投訴福特艦做假添

邪惡軸心偽鈔國把研發5G和高科技的資源集中研發冠狀病毒,如果把資源分配研發軍事就唔駛驚大6軍力啦

中國又輸了

中國輸到趴街啦!點搵縲船槳戰機出塲呀!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-18 08:20 PM 發表

殲15平穩上落遼寧艦,連拍攝的對艦美軍都要叫好

當美軍看到003的電磁彈射威力,相信美軍會投訴福特艦做假添
其實,當我看到當殲15一降落航母上被秒速剎停及穩定度
真係要woh!一聲叫好

要知用纜索制停戰機都係高科技,單單那條網索的售價已高達150萬美元!

中國不比美國弱,甚至更勁!

老味想引蛇出洞,迫兔子出手,只要兔仔一有動作,即會全力開動宣傳機器聯合盟友攻打兔子。現在唔郁手,只係搵唔到籍口。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-18 07:11 PM 發表
美國呢輪攪乜呢,好似衰開有條路,
火箭就爆炸
高超導彈又試射失敗
5代戰機又宣佈失敗之作

而家連軍機展覽都玩有隻雀仔跌落
自從傻侵上任之後,老美就一路衰到而家,唔知係巧合就點。

美國仲係用緊五十年代的老舊産品, 中國展示出來的都是皮毛, 大把黑科技都未出

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-19 12:15 PM 發表

其實,當我看到當殲15一降落航母上被秒速剎停及穩定度
真係要woh!一聲叫好

要知用纜索制停戰機都係高科技,單單那條網索的售價已高達150萬美元!

中國不比美國弱,甚至更勁!
美國資本市場利益下就要150萬美元..
中國超級鋼比美日更強.成本又平成截..
中國近兩年,在化學,材料科學已超越美國,在自然指數中,高級論文數已經追過美國,並每年拋離..
未來5-10年係將論文轉化為實用既收成期..中國會愈來愈多項目超越美國..大家有好戲睇...

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-4-20 09:04 AM 發表

自從傻侵上任之後,老美就一路衰到而家,唔知係巧合就點。
儍普做多一屆,將信美國係第三世界國家都唔出奇,佢真係害到美國鷄毛鴨血喎

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-20 05:42 PM 發表

儍普做多一屆,將信美國係第三世界國家都唔出奇,佢真係害到美國鷄毛鴨血喎
佢過去四年打下既深厚根基,唔係一時刻三刻可以話變就變。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]