• 瀏覽: 4,596
  • 回覆: 7
美國可可海灘航空展 1架二戰TBM復仇者魚雷機墜毀

美國佛羅里達州可可海灘(Cocoa Beach)正舉行航空展,結果1架二戰時期的TBM-3E復仇者 (Avenger)魚雷攻擊機因機械問題在海上墜毀,所幸飛行員應變得宜,沒有大礙。

https://www.chinatimes.com/realt ... headl_p01&chdtv

美國呢招等同周星星同梁榮忠在石榴姐面前鬥賣慘,美國出到差d命都唔要,真係邊個夠佢慘,由得美國在軍事展搶下鏡把啦!

美國呢輪攪乜呢,好似衰開有條路,
火箭就爆炸
高超導彈又試射失敗
5代戰機又宣佈失敗之作

而家連軍機展覽都玩有隻雀仔跌落

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-18 08:05 PM 發表
大胸軍搞鬼遼寧X 激氣
千奇唔好亂裝設備~
殲15平穩上落遼寧艦,連拍攝的對艦美軍都要叫好

當美軍看到003的電磁彈射威力,相信美軍會投訴福特艦做假添

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-18 08:20 PM 發表

殲15平穩上落遼寧艦,連拍攝的對艦美軍都要叫好

當美軍看到003的電磁彈射威力,相信美軍會投訴福特艦做假添
其實,當我看到當殲15一降落航母上被秒速剎停及穩定度
真係要woh!一聲叫好

要知用纜索制停戰機都係高科技,單單那條網索的售價已高達150萬美元!

中國不比美國弱,甚至更勁!

引用:
原帖由 simon_mme 於 2021-4-20 09:04 AM 發表

自從傻侵上任之後,老美就一路衰到而家,唔知係巧合就點。
儍普做多一屆,將信美國係第三世界國家都唔出奇,佢真係害到美國鷄毛鴨血喎

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-4-20 07:06 PM 發表
二戰飛機失事 愛國人士開心呱呱叫 遼0號超級柴油行無走左未? 連日本護衛艦都過黎趁熱鬧 任睇唔嬲 任人接近 最基本既戰術都無 點夠你吸晴
遼寧艦而家守住台海咽喉, 所有船隻由南北上的都被佢scan過, 台美日當然想佢走啦,

遲早中國派隻075守住釣魚台, 都係唔走, 睇小日本點死

遼寧艦物資頂得住一兩個月, 阿台灣你慢慢等吧

引用:
原帖由 lung_block 於 2021-4-20 11:54 AM 發表

美國資本市場利益下就要150萬美元..
中國超級鋼比美日更強.成本又平成截..
中國近兩年,在化學,材料科學已超越美國,在自然指數中,高級論文數已經追過美國,並每年拋離..
未來5-10年係將論文轉化為實用既收成期..中國會愈來愈多項目超越美國..大家有好戲睇...
中國在這方面真係領先世界, 最巴閉係戰機的隠形塗層, 頂得住超過三千度高温, 所以中國六代戰機可以繼續向隠身方向進發下去,

但美國到而家都卡死係度, 所以都唯有嘆句, 唔再在隠身方面鑽牛角尖喎!!

引用:
原帖由 海灣強勁的桌布 於 2021-4-21 03:36 AM 發表

我唔係咁睇 佢係無柴油 補給船幾時到? 連英澳艦都去打卡睇睇隻中古軍艦 尊嚴何在?
出口術冇用的, 台灣擔心大陸回收, 而家遼寧艦停在這個咽位, 台灣開始驚了泊一天都出嘢口術自我安慰, 遼寧艦續航力超過45天, 如停泊可以停到要補充資源才回港口,

台灣可能已開始醒覺這就是攻台的指揮中途台了

附件

遼寧艦.jpg(210.2 KB)

睇清楚遼寧艦停泊位, 守在中台的中線但又唔過台灣那邊, 台灣有排震囉!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]