• 瀏覽: 8,096
  • 回覆: 53
當局表示,已找到24歲懷疑行山失蹤的女子石樂蕎,正移動到安全地方。 消防和警方昨晚起派出約120人在飛鵝山搜索和調查。 消防昨晚在鵝肚棧道附近找到一對事主的行山鞋,強調會以一切可行資源繼續搜索。 警方表示,事主電話訊號最後出現位置的發射站在新蒲崗一間工業大廈,時間是昨日上午。

條路自己揀, 冇得返轉頭.

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1586431-20210418.htm?spTabChangeable=0

拯救隊員唔會判定生死, 只係負責救人, 要由現場的救護人員判定是否仍有生命跡象.

獲救了

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-18 06:17 PM 發表
當局表示,已找到24歲懷疑行山失蹤的女子石樂蕎,正移動到安全地方。 消防和警方昨晚起派出約120人在飛鵝山搜索和調查。 消防昨晚在鵝肚棧道附近找到一對事主的行山鞋,強調會以一切可行資源繼續搜索。 警方表示,事主電話訊號最後出現位置的發射站在新蒲崗一間工業大廈,時間是昨日上午。

條路自己揀, 冇得返轉頭.

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1586431-20210418.htm?spTabChangeable=0
可能俾人打劫推落山,電話信號響新蒲崗...

引用:
原帖由 XEO 於 2021-4-18 06:28 PM 發表

如果不涉刑事成份, 就係佢自己關機, 之後去咗飛鵝山.

引用:
原帖由 XEO 於 2021-4-18 06:28 PM 發表

唔知有冇被人輪流同佢做完先推落山?

睇下係咪下身赤裸就知

害人不淺

周同學死心不息,周時出嚟搵替身。

消防辛苦了

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2021-4-18 06:32 PM 發表

唔知有冇被人輪流同佢做完先推落山?

睇下係咪下身赤裸就知
劇本0分.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-18 06:30 PM 發表

如果不涉刑事成份, 就係佢自己關機, 之後去咗飛鵝山.
失終三日,電話信號最後17/4 8點新蒲崗.. ?

我就覺得愈來愈古怪

3日前轆落山,居然死唔去?

會唔會唔係3日前既事呢?

引用:

那工廈是直線望到飛鵝山,收到手機訊號並不出奇。

正常去行山唔會關手機,
關手機再去飛鵝山自殺崖, 目的很明顯.

引用:
原帖由 40342 於 2021-4-18 06:42 PM 發表

那工廈是直線望到飛鵝山,收到手機訊號並不出奇。
邊有咁強接收能力,而且途經咁多發射站,唔會囉....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]