• 瀏覽: 10,377
  • 回覆: 125
+4
引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-4-18 03:44 PM 發表

什麼。。。。。。什麼😅
意思想講如已確定變種新冠肺炎傳入,政府要認真小心處理

引用:
原帖由 mixit 於 2021-4-18 03:50 PM 發表

意思想講如已確定變種新冠肺炎傳入,政府要認真處理
認真由邊個來定議?🤔🤔

或者本人表達意思有問題,但不會就個別字眼去討論,不就此再回覆,抱歉!

引用:
原帖由 SOHEUNG 於 2021-4-18 03:17 PM 發表
頭先睇新聞真係好搞笑, 個高官竟然話, d人外國機場出境時唔係驗清楚先比人上機架咩, 點解黎到香港可以驗到甘多人帶病?大佬呀, 數月前日日新聞都已經寫輸入個案幾多幾多人架啦, 知道又唔做野, 到今天仲賴醒甘話唔明點解而導致香港爆番, 真係嚴重超級天才
儍的高官

而家機場入境既全部都係香港人,都係有身份証,有入境權。
你竟然唔比人地返「屋企」?

要責備就問下點解咁多印度人有香港身份証。

引用:
原帖由 沙頭角原住民 於 2021-4-18 03:50 PM 發表

大家都是國際口岸,香港明顯更加嚴謹,臺灣居然宣傳可以零確診,仲居然有人信
只要控制傳媒。記者。政府就可以控制所有。

引用:
原帖由 明日懷舊的P圖 於 2021-4-18 03:09 PM 發表
衞生署衞生防護中心公布,截至今日零時零分,中心正調查30宗新增2019冠狀病毒病確診個案,至今本港個案累計11 684宗(包括11 683宗...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210418/_2021041814152069461.jpg

再不封機場,機場就可以改建墳場了😡

新聞來源連結:

https://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/2049762/即時-港聞-增30宗確診-變種病毒男31歲女友確診-同帶N501Y病毒株
女友就肯定中啦,“三哥“係咁中出喎~

引用:
原帖由 出入夜婆仔 於 2021-4-18 04:23 PM 發表

只要控制傳媒。記者。政府就可以控制所有。
即是黑箱作業地區

香港由于自由,政府只可以管理醫療,傳媒,而不可以操控

其實, 禁高危地區入境好難?咁落去只會與全民為敵

打疫苗我打, 限聚令配合, 減少社交活動ok我責任

但政府你都要做啲make sense 嘢吖, 印度班人有咩迫設性入境?

前天那個變種的印度。佢不是有計劃去杜拜。疫情的情況下,這樣進進出出。根本就是把病毒傳回給本地的香港人,這樣的外籍香港人要佢做咩吔?

印度人好醒,中招過嚟香港醫,好過係印度等死

引用:
原帖由 505249341 於 2021-4-18 03:48 PM 發表
香蕉紅出黎講幾句
吊厲老屍失蹤埋

印度政黨為選票, 係呢個非常時期, 批准市民慶祝大壺節, 係四月內整整慶祝30天, 1.5億人走去河邊沖涼.
依架搞到完全失控, 香港唔停飛印度, 等爆屎渠先來停咩?!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]