• 瀏覽: 1,716
  • 回覆: 11
24歲女子石樂蕎自上周四(15日)離開石硤尾南山邨寓所後不知所終,家人報警求助。有市民昨(17日)在飛鵝山尋獲相信屬石樂蕎的漁夫帽,消防昨深夜登山搜索,行動持續至今(18日)。

原本行山,最後訊號卻在市區出現,真是有 D 奇怪?

新聞來源連結:
https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20210418/s00001/1618717523466/女子石樂蕎疑行山失蹤-消防飛鵝山持續搜救未果-警-事主電話信號最後出現於太子道東一大廈

差人請繼續努力, 正能量的香港少女買少見少, 請儘力救援, 唔得就批全港巿民去捜. 能拯救得一個就一個!!

冥報垃圾到一個點,開個標題都想引導人覺得差佬有問題,
實情係佢地智障妓者水平低到都未搞清楚訊號同發射塔分別

信號係太子道東既發射站收到, 咁電話好大機會係山上面.

只要同發射站既line of sight 無受阻, 電話信號可以傳好遠.

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2021-4-18 03:12 PM 發表
信號係太子道東既發射站收到, 咁電話好大機會係山上面.

只要同發射站既line of sight 無受阻, 電話信號可以傳好遠.
係幾個發射站三角定位先至知某大廈。如果係單一條直線咁劃上去,彩虹丶順利邨都得啦。

唔好話我黑心

其實日日都有人失蹤架啦,點解呢位小姐特別重視?因為年輕貌美?因為係女子?因為家人識得嚮網上求救?

如果俾著係個毒男?會有咁多人理你?

為何不找同伴互相照應?

有無人話警方侵犯此女子人身自由?佢想去邊就有自由去邊,要返來就自己會返來,你地警方做乜去check佢手機位置?

毒果,人權監察,外國人權組職,有無野要講?收晒聲既喂?

根本係行山出左事,比人執部電話,帶到去新浦崗後拆卡自用,所以最後部電話咪冇再出訊號。

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-4-18 04:14 PM 發表
唔好話我黑心

其實日日都有人失蹤架啦,點解呢位小姐特別重視?因為年輕貌美?因為係女子?因為家人識得嚮網上求救?

死一隻曱甴咁鬼大陣仗唔知為乜?

引用:
原帖由 龍虎風雷 於 2021-4-18 05:34 PM 發表
根本係行山出左事,比人執部電話,帶到去新浦崗後拆卡自用,所以最後部電話咪冇再出訊號。
又會不會是比手足在市區姦殺左
攞埋電話
然後求奇拿幾件物品當行山失蹤呢?

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-4-18 04:14 PM 發表
唔好話我黑心

唔怪得咁多兄弟爬山

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]