• 瀏覽: 9,065
  • 回覆: 58
引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-27 05:19 PM 發表

各位同學:
睇到咩叫做"先無視,後轉移視線,避重就輕"嗎??
E個係一貫技巧,佢已經承認我講的"漢族40%",要用"一家親"來"轉移視線,避重就輕"了
孫中山創立新中國時
己經話係中華民族的中國
不只是漢人的中國
任何藉口企圖改變此結構的
都是在分裂中國
分裂中華民族

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-27 06:54 PM 發表

孫中山創立新中國時
己經話係中華民族的中國
不只是漢人的中國
都是在分裂中國
分裂中華民族
看來中共同國民黨已經行動了
仲"孫中山",哈哈
重點:
1.漢族人係唔會俾一個姓孫的漢奸代表的
2.孫文E個漢奸,正正係搞"漢地18省"的
3.以前漢族有96%,所以孫文錯;現在漢族40%,所以孫文岩
多得你提起孫文E個漢奸

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-27 07:37 PM 發表

仲"孫中山",哈哈
重點:
3.以前漢族有96%,所以孫文錯;現在漢族40%,所以孫文岩
多得你提起孫文E個漢奸
中國是中華民族的中國
是九百六十萬平方公里的中國
任何藉口任何形式企圖改變此結構的
都是在分裂中國

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-24 09:57 PM 發表

數學問題:
2個族群,一A,一B
第1年:
A有98%以上;B有2%以下
新生兒:A佔40%;B佔60%
假設人只有50年命,請問49年後A族佔幾多??
我已經係用"漢族40%新生兒"(2005年數據)作為估算,實際上,係3X%
40%已經俾多你
香港獨立,可能會以某種以想不到的方式實現
註:本人聲明:絕不認同香港獨立
需要甘統計咩,中國戶籍出生時候已經寫了民族,是漢,還是藏,還是苗族。國家心中有啥數據,你自作聰明

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-26 09:48 PM 發表

重點:E個論壇人氣旺,有人收錢做野的
其實好多人都知E個事實,所以:
1.林鄭家屬有英國籍,李嘉誠2014年已經將80%資產轉移歐洲
2.除了毛澤東,所有中共第1代家屬已經走哂美國歐洲

一個40%的漢族憑咩可以阻止"香港民主自由人權獨立"
等班老野死哂,我地E一代"廢青"可唔可以收拾殘局都係問題
不過國安法同D共粉係到,我地要忍多陣先
馬來西亞1/3馬來人,1/3印度,1/3華裔,分左沒?你想多了,不要話漢人不會如你想,就算系40,又點,有小數民族就有矛盾?

想挑起民族矛盾,等漢人堤防其他民族?制造事端就省省

引用:
原帖由 highmax 於 2021-4-27 07:37 PM 發表

仲"孫中山",哈哈
重點:
多得你提起孫文E個漢奸
多謝你提醒國家堤防CIA用小數民族問題做文章,國安多謝你

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-27 09:15 PM 發表

CIA 一貫手法
就是挑起別國內的種族矛盾

不過
可能孫中山一早預見會咁
所以創立中華民族
😅😅

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-27 09:08 PM 發表

需要甘統計咩,中國戶籍出生時候已經寫了民族,是漢,還是藏,還是苗族。國家心中有啥數據,你自作聰明
世界動態變化,日日有BB出世,日日有人香左入棺材
其實E個係人口學的基本計算方法,我係抄人地講/寫的野,唔係我自作聰明
我認我講人地講的野,抄人地寫的野

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-27 09:13 PM 發表

馬來西亞1/3馬來人,1/3印度,1/3華裔,分左沒?你想多了,不要話漢人不會如你想,就算系40,又點,有小數民族就有矛盾?

想挑起民族矛盾,等漢人堤防其他民族?制造事端就省省
1."""""""""馬來西亞1/3馬來人,1/3印度,1/3華裔""""""""你D數據OUT左啦
2.馬來西亞係殖民地,講穿左就係人為強行合一,人地歷史係1XXX,我無寫錯,係成千幾個"蘇丹國"的,2個東印度公司一齊將佢搞到今日咁,方便吸血,而漢人無論天時地利人和都同佢地唔同,只係"三國演義"就已經死唔知幾多人,外族一打,十室九空
3.你地E幾個ID就算啦,如果收人錢,我理解,無收錢,就建議睇睇歷史,香港獨立,"極可能"會以意想不到的方式實現
再一次聲明:本人絕不同意香港獨立,你地幾個ID唔洗搵國安了

引用:
原帖由 nikonlee 於 2021-4-27 09:15 PM 發表

咁就睇下聯合國人口基金組織同中共做D咩
CIA???一個情報戰打成山地戰的CIA,無資格同我一齊做野

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2021-4-27 06:54 PM 發表

孫中山創立新中國時
己經話係中華民族的中國
不只是漢人的中國
都是在分裂中國
分裂中華民族
小朋友,你似乎未明白成個問題嘅癥結。我問你,俄羅斯族都喺中華民族,但點解仲有人叫俄羅斯人做老外、鬼佬?我再問你,美國總統奧巴馬有一半白人血統,但點解要話佢喺第一位黑人美國總統?我又問你,點解黑人有白人姓氏,也管他們作黑人?明明他們和白人可能有共同祖先。我問你,點解中國人明明膚色比很多白人還要白,成就比很多白人還要高,卻不被認作白人呢?

我可以同你講,種族和基因是兩回事,種族是社會學的問題,不是遺傳學的問題。種族問題一直都只存在於低層人民,只喺最上層果班人統治低層人民嘅手段,你以為通婚混血就可以解決種族問題???你太天真,無用㗎。要知道最上層果班人喺可以憑空創造新種族,佢地要分化就分化,歷史上有大把例子。

似乎你睇唔透,因為你受限於你自己的知識水平。

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2021-4-28 03:24 AM 發表

小朋友,你似乎未明白成個問題嘅癥結。我問你,俄羅斯族都喺中華民族,但點解仲有人叫俄羅斯人做老外、鬼佬?我再問你,美國總統奧巴馬有一半白人血統,但點解要話佢喺第一位黑人美國總統?我又問你,點解黑人有白人姓氏,也管他們作黑人?明明他們和白人可能有共同祖先。我問你,點解中國人明明膚色比很多白人還要白,成就比很多白人還要高,卻不被認作白人呢?

我可以同你講,種族和基因是兩回事,種族是社會學的問題 ...
邏輯矛盾
既然你覺得比白人更白
係高級過白人,優越過白人
點解要自己認係低一級的白人???

在中國的俄羅斯族
同在俄羅斯的俄羅斯人
是兩回事
不要混為一談

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2021-4-28 03:24 AM 發表

我可以同你講,種族和基因是兩回事,種族是社會學的問題 ...
上層班人
一樣可以憑空令民族消失就消失
要融合就融合
歷史上一樣有大把例子
例如契丹

所謂漢族
其實亦是融合了多個民族合成的

引用:
原帖由 smart889 於 2021-4-18 02:32 PM 發表
美國華裔,即使係第三代,唔識中文,一樣受歧視,得不到公平對待,出頭無望,何必作賤自己
師兄,無記錯,在美華人,均收入為黑人三至五倍,不輸大部分基層白人喎
不要一竹打一船

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]