• 瀏覽: 17,849
  • 回覆: 149
+6
前年8月18日及8月31日非法集結案,黎智英等9人分別被判監8個月至18個月,其中李柱銘、何俊仁、吳靄儀、梁耀忠獲緩刑。獲英國政治庇護的前香港眾志........

奸邪妖獸雖然離開香港遠走他方,但依然奮力頑抗。可惡可惡!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/613689/818集結案-羅冠聰bbc舌戰鄧小平前翻譯-互斥-無腦-喉舌

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-4-18 02:18 PM 發表
前年8月18日及8月31日非法集結案,黎智英等9人分別被判監8個月至18個月,其中李柱銘、何俊仁、吳靄儀、梁耀忠獲緩刑。獲英國政治庇護的前香港眾志........

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/政情/613689/818集結案-羅冠聰bbc舌戰鄧小平前翻譯-互斥-無腦-喉舌
重點不在和平與否,而在合法與否,818係無取得不反對通知書既非法集會。

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-4-18 02:18 PM 發表

新聞來源連結:
羅冠聰,一名難民

呢D口水戰有乜意思?
要就好似中美阿拉斯加會談一樣, 高層次當眾打臉美國國務卿, 之後中國外交部記者會再補一槍說打得好,“不會承認還有高人一等的國家”。 
同羅湖蔥講話只會自貶身份, 他們會用嫻熟嘅幼稚邏輯拖哋對手嘅智商。  

其實好簡單, 有人好和平係便利店羅貨唔比錢, 又無恐嚇店員, 又無破壞, 問題重點係有無犯法, 即係偷1豪子同偷1百萬都係偷, 個行為都係觸犯法律, 而唔係歪理好斯文咁去羅, 但無比錢, 講唔通.

同埋佢地班人眼中好和平示威係要殺人放火, 但呢D係嚴重罪行來, 點都講唔通, 走唔甩, 點用語言偽術都逃唔過法律制裁, 又觸犯國安法.

正漢奸

引用:
原帖由 supertom123 於 2021-4-18 02:50 PM 發表
其實好簡單, 有人好和平係便利店羅貨唔比錢, 又無恐嚇店員, 又無破壞, 問題重點係有無犯法, 即係偷1豪子同偷1百萬都係偷, 個行為都係觸犯法律, 而唔係歪理好斯文咁去羅, 但無比錢, 講唔通.

同埋佢地班人眼中好和平示威係要殺人放火, 但呢D係嚴重罪行來, 點都講唔通, 走唔甩, 點用語言偽術都逃唔過法律制裁, 又觸犯國安法.
除了無批准,和平地反中亂港一樣違反國安法,和平地表達己不能用作借口了!

條仆街嘅身份已經由漢奸再淪落到變契弟

羅冠聰夠膽返尼香港先吠。

羅冠聰, 一條大陸仔, 一條無貢獻嘅新移民.

這名難民將來總有後悔的一日

咁政府當初修訂逃犯條例都好和平, 又無用槍指住班議員迫佢地投贊成票, 佢地反對乜七.

引用:
原帖由 海島肥馬 於 2021-4-18 02:42 PM 發表

重點不在和平與否,而在合法與否,818係無取得不反對通知書既非法集會。
佢覺得和平就可以殺人放火,和平強姦,和平打劫

哂氣啦  時代垃圾講到無犯法甘  就吾洗走佬啦😂😂

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]