• 瀏覽: 25,147
  • 回覆: 343
引用:
原帖由 前進可愛的波菜 於 2021-4-18 02:40 PM 發表

🤔唔係話個印度人由社拜飛來香港?
香港封印度,但印度人可以先飛去其他國家再飛來香港....
咁點搞?
封就要全世界一齊封印度,
如果唔係,就要香港自己封自己,任何國家都唔比飛入來。

🤔咁...不用玩了....倒不如學美國唔封,見一個捉一個算數。
可以話14日前曾經去過印度都唔可以來香港
呢招之前香港對英國都有用過啦

14日前到過印度 > 即係就算佢去杜拜過境都要嚮杜拜住14日先 > 來到香港再14日 > 就提高佢地個成本啦!

支持警察嚴正執法!
熱賣及精選
引用:
原帖由 月亮和太陽的光 於 2021-4-18 02:06 PM 發表

即時驗到有確診就原機折返啦
一人確診全機折返
仲要罰佢航空公司無做好檢測就放人上機
依家變種...有可能驗出黎係陰性,但其實已經中招

引用:
原帖由 海島肥馬 於 2021-4-18 01:43 PM 發表

防疫同歧視無關,邊度爆咪禁邊度,使乜顧慮咁多。
我地香港有事,人地一樣禁撚我地班香港人入境。
正苦嘥撚氣

唔見黃人走出黎大叫封關嘅?

甩毛恥要熔左香港都似。 每曰都7-8人都唔禁。 食左屎。

由第一日開始就要禁啦 三哥民主大國都唔理人民生死 人民連基本常識都無

附件

IMG_20210418_113149.jpg(369.85 KB)

2021-4-18 03:01 PM

IMG_20210418_112826.jpg(650.56 KB)

2021-4-18 03:01 PM

香港輸入個案仲多過大陸

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2021-4-18 03:01 PM 發表

由第一日開始就要禁啦 三哥民主大國都唔理人民生死 人民連基本常識都無
天竺人沒有民族覺醒和主體思想

政府永遠慢幾拍,港人自己已經唔合作,必須封關保平安。
參考下澳門啦,港人都要14天0確診先有機會通關啦,學下嘢啦唔得嘅!

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2021-4-18 01:32 PM 發表

(星島日報報道)政府本月初放寬來港人士強制檢疫限制,批准低及中風險地區已接種疫苗來港人士,減少七天檢疫期,但從菲律賓及英國高風險地區抵港

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/f85e0b29db4f5755b5504382ce09b316/stheadline/news_res/2021/04/18/342071/i_src_043181955.jpg
原來一早設有熔斷機制,特區政府真福為民開既

香港曱甴,時代垃圾。

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-4-18 01:35 PM 發表

早就應該禁啦,政府做嘢永遠慢兩步。
直頭係龜速啦

一早應該禁, 垃圾政府做野慢到死

正苦入便班無間道,中門大開重俾阿差國人入境,攪攬炒!?

引用:
原帖由 石破天驚 於 2021-4-18 02:29 PM 發表

明顯印度佬做假檢測報告 用詭計呃上飛機嚟香港嚟醫病 到時又走數 香港什麼時候變成南亞裔嘅天堂 罪犯走嚟香港繼續犯罪申請難民保護 窮鬼嚟香港醫病跟住走數 政府公佈一下近一年南亞裔在公立醫院走數嘅數目是多少呢? 最扒街帶住病毒周圍傳染播毒 香港防疫就是笑話!!
九成係,一放風話有"熔斷" 禁飛,外地輸入個案即刻上到29單,其實邊個國家爆得勁咪成個國家禁,咁簡單都唔肯做

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]