• 瀏覽: 1,175
  • 回覆: 9
在酒店任職西廚,居石硤尾南山邨的24歲女子石樂蕎(Dawn)失蹤3日,援救人員先後在飛鵝山鵝肚棧道,尋獲懷疑屬於她的漁夫帽和一隻行山鞋。經通...

背包離身,凶多吉少。

新聞來源連結:

https://www.google.com/amp/s/hd. ... ealtime/hk/2049669/

引用:
原帖由 海島肥馬 於 2021-4-18 11:51 AM 發表
在酒店任職西廚,居石硤尾南山邨的24歲女子石樂蕎(Dawn)失蹤3日,援救人員先後在飛鵝山鵝肚棧道,尋獲懷疑屬於她的漁夫帽和一隻行山鞋。經通...

https://static.stheadline.com/stheadline/inewsmedia/20210418/_2021041810503370356.jpg

背包離身,凶多吉少。

新聞 ...
9成9又係為咗影相跌咗落山。

一個人行山, 真豬西.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-4-18 01:29 PM 發表
一個人行山, 真豬西.
話佢想自殺

引用:
原帖由 海島肥馬 於 2021-4-18 01:47 PM 發表

話佢想自殺
酒店任西廚架, 又熱愛行山, 咁正能量, 怎會自殺!

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-4-18 12:43 PM 發表

9成9又係為咗影相跌咗落山。
跌之前要鈎甩鞋,然後流血染污個背囊(有說背囊有染血),跟住再跌咗背囊,
最後,個手機要跌咗去新蒲崗一個工業大廈。。。

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2021-4-18 07:50 PM 發表

跌之前要鈎甩鞋,然後流血染污個背囊(有說背囊有染血),跟住再跌咗背囊,
我估計係佢當時穿既褲比較窄,有人想輪流同佢做羞羞的事既時候除唔到條褲,所以除左佢對鞋先再進行到下一步

佢美好既胴體好可能係被人用完即棄,財物就據為己有,只係24歲女,好可惜

引用:
原帖由 海島肥馬 於 2021-4-18 01:47 PM 發表

話佢想自殺
自殺唔該一刀過 甘樣死真係浪費人力物力

引用:
原帖由 佛口蛇心十一 於 2021-4-18 07:50 PM 發表

手機訊號會唔會出錯呢?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2021-4-19 11:35 AM 發表

手機訊號會唔會出錯呢?
出錯唔係唔會,但又未至於咁大~
我諗警察都唔會將「覆蓋範圍」同「定點位置」混淆,
除非依個只係記者自己嘅猜測就報導出嚟。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]