• 瀏覽: 2,547
  • 回覆: 58
+2
引用:
原帖由 chowcn 於 2021-4-18 09:12 AM 發表
慢慢儲錢

好快又做百萬富翁

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20210418/00176_029.html
算唔算強迫勞動呀?🤭🤭🤭

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-4-18 09:15 AM 發表
周薪50元 x52 = 年薪$2600, 唔洗交稅
唔使交房租,又有飯食,又每餐一個橙,又每周有50元,筍工喎😜

引用:
原帖由 m11ce 於 2021-4-18 12:21 PM 發表
老實講,我覺得呢條冚家鏟日日三餐無憂,而家都算唔錯個喇。呢啲撲街應該被慢慢折磨致死,都不足以抵罪。
黎智英應該被誅九族💪💪💪

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2021-4-18 12:30 PM 發表

賣seafood, 或者問快必度水, 佢好似話佢係富戶
快必用口幫人出火,生意好到不得了,煙仔食唔哂

週薪50蚊會否觸犯最低工資法例,以一個分分鐘幾十萬上落的漢奸,算唔算強逼勞動。

善惡到頭🤔🤔

免費食用住宿醫療,每周仲有五十元剩,好過我多多聲,我日做夜做仲要成身債,朝不保夕,食咗今餐不知下餐仲有冇,我都想坐監呀,不要自由要飽肚。

收左錢犯暴動被拉的無話可說,無收錢被水的會唔會。。。。。🤔🤔

引用:
原帖由 涼鎮鷹 於 2021-4-18 10:18 AM 發表

師兄可能五毫一個月
泥賤英坐緊監,閣下仲有無糧出啊?

引用:
原帖由 FX2036 於 2021-4-19 07:29 AM 發表
週薪50蚊會否觸犯最低工資法例,以一個分分鐘幾十萬上落的漢奸,算唔算強逼勞動。
強逼勞動好難定界線喎,敗登在床上,可能被老婆強逼勞動呢,唔肯做就被佢踢落床呢。

引用:
原帖由 Chinahk2047 於 2021-4-19 07:41 AM 發表

泥賤英坐緊監,閣下仲有無糧出啊?
習大大下台,師兄先無糧出

貼信封,筍工嚟架,肥佬黎做一世啦!

可唔可以唔做先?
泥生嗱一次外匯零頭都唔止啦!

現今肥佬的寫照如下
坐監唔使玩喪哭
免費飲食和住宿
每日還有工作做
老來便會享晚福

吓,要開工嘅咩?電影裡面啲大佬坐監好多手足跟住出出入入,連獄警都唔敢唔比面個喎。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]