• 瀏覽: 21,348
  • 回覆: 269
+14
奸邪妖獸一計未成,一計又生。

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2021-4-17 09:51 PM 發表
美國太陽能產業協會(SEIA)早前發聲明堅決反對強迫勞動,有份參與聯署組建聯盟的企業及組織有近200間。「反強迫勞動聯盟」矛頭直指新疆,美媒更有

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210417/460097420429103104605972.jpeg/UNpdyNwsgdoLKvF_wriQ04Knz7wDFh73NRkPUTUZD1E

...
美國佬夠強迫勞動啦,你睇下拜登咁老都唔俾佢退休,仲要去做總統呢啲咁辛苦嘅工,一定係強迫勞動啦。

浪接浪

你老美又玩財技...
小心整冧股價, 再收購...
之前幾年, 先玩完普京, 整冧油價, 攪到盧布插水...

原來日日返工叫強迫勞動
香港勞工處,你大鑊鳥,
美佬要制裁你

公司叫我做咁多嘢,
算唔算強迫勞動

美政客見關稅打壓無效,又玩意識形態,睇尼中國真的好強大,迫到美國無路行。

引用:
原帖由 前來純情的老闆 於 2021-4-17 10:57 PM 發表
講真新疆唔想比人屈,咪公開比人參觀囉
根本可以隨便去,我都去過新疆幾次

太陽都被強迫勞動,一日要晒足不停

引用:
原帖由 大聚焦 於 2021-4-18 12:15 AM 發表

台灣蔡英文懷孕都叫美國佬去驗肚啦,中國人就是開放。
中國不是封閉嗎?

引用:
原帖由 虎榮 於 2021-4-20 12:17 PM 發表

中國不是封閉嗎?
封閉指好多方面。比如我家裡無人肯定上鎖。唔封閉得嗎。如果客人來我肯定去開門。如果小偷就爬窗吧。

引用:
原帖由 大聚焦 於 2021-4-20 12:22 PM 發表

封閉指好多方面。比如我家裡無人肯定上鎖。唔封閉得嗎。如果客人來我肯定去開門。如果小偷就爬窗吧。
我意思係封閉,理應你係晤會知道佢是否其他方面開放的!

除非你 感受過!

引用:
原帖由 虎榮 於 2021-4-20 12:33 PM 發表

我意思係封閉,理應你係晤會知道佢是否其他方面開放的!

除非你 感受過!
地區區域大種種企業種種樣人,有滴餐館高級,有滴茶餐大排擋。

我老細日日都用錢強迫我勞動呀

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]