• 瀏覽: 3,018
  • 回覆: 59
一名從印度來港的男子,早前接受21天隔離檢疫後,昨日初步確診染疫,並驗出帶有新冠肺炎N501Y變種病毒株。對於首次有變種病毒流入社區,食物及

其實高度關注不如禁止印度, 東南亞高確診個案地區入境, 變種入左社區證明已經傳播緊, 高度關注係解決唔到輸入個案源頭

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1549393/即時-港聞-變種病毒-陳肇始-高度關注嚴陣以待-再籲市民打疫苗

淨係識叫人打疫苗, 打瓜咗又唔賠錢!

對抗變種一定係科興,數量有限,有得打好打

隨住西方疫苗越禁越多,中國疫苗需求會越黎越大,香港未必可以再攞到貨

命係自己,既然有人喜歡0保護又何必勉強。
先照顧打咗疫苗既人,逐步開關通行,打咗先可坐對外交通。
到時佢哋自費都會搵嚟打,不過就唔知搵到什麼疫苗。

鬼咩,稍為有D成績,就鬆毛鬆翼!不自量力,又話包佢老毛,一陣又話坐機來的免檢!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-4-17 06:01 PM 發表
淨係識叫人打疫苗, 打瓜咗又唔賠錢!
中新冠病毒瓜咗有錢賠嗎?! 康復有後遺症有錢賠嗎?!
可能你話冇咁好彩中病毒, 咁打疫苗都已幾十萬人, 你又認為咁好彩中?

引用:
原帖由 tomymt 於 2021-4-17 06:23 PM 發表
鬼咩,稍為有D成績,就鬆毛鬆翼!不自量力,又話包佢老毛,一陣又話坐機來的免檢!
這是林鄭政府高官的通病, 前幾波都是這樣, 疫情稍緩, 放寬政策急不及待推出, 剛剛的復活節假前又是這樣, 在長假期前放寬限聚令, 驚死市民唔放鬆防疫心態

循環又循環,又係長假期後大約10至14日開始爆疫,長假期人多多係好辦事

打邊只先。美國今日過八萬。印度21萬。加拿大都升緊。。只疫苗無乜力

放阿三入香港有乜著數

引用:
原帖由 denis789 於 2021-4-17 06:27 PM 發表
循環又循環,又係長假期後大約10至14日開始爆疫,長假期人多多係好辦事
陳肇始這個管衛生的局長怕疫情受控佢冇嘢做, 所以每次長假期前都放寬政策

打有用咩,變種呀!
將班垃圾遣返啦!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-4-17 06:27 PM 發表
打邊只先。美國今日過八萬。印度21萬。加拿大都升緊。。只疫苗無乜力
泰國爆到72個府要lockdown.

你叫佢陳笑恥唔好講廢話啦,呢條友唔落枱唔使控制到疫情

引用:
原帖由 海島肥馬 於 2021-4-17 06:28 PM 發表
放阿三入香港有乜著數
利君雅同佢的老鄉有著數

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]