• 瀏覽: 18,731
  • 回覆: 193
+13
引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2021-4-17 05:05 PM 發表

買定花生
睇下美國佬點反應
我都買咗啤酒,今晚係中環等睇北極光

引用:
原帖由 海島肥馬 於 2021-4-17 05:39 PM 發表
烏雞蘭要納入北極熊的領土了
留返D子宮俾我

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2021-4-17 04:25 PM 發表
普京玩到咁大呀!
嗰個叫普京,咪當佢東京先得架

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-4-17 05:33 PM 發表

KGB開始做嘢
KGB已經冇啦,而家做嘢嘅係FSB(俄羅斯聯邦安全局):

引用:
原帖由 cwbguy 於 2021-4-17 04:56 PM 發表

但只要佢有一張由香港『記協』發出的記者證,獲取FSB和執法部門數據庫的機密信息係為左報新聞,就一定打得甩
乜唔係著住件反光黃背心就已經唔洗驚咩

引用:
原帖由 whitepig88 於 2021-4-17 05:41 PM 發表
打狗俾主人睇
主人割席: 呢隻是我隻狗嗎? 無件咁既事

引用:
原帖由 瑪卡 於 2021-4-17 04:19 PM 發表
乜無外交括免權咩?🤔🤔
呢D只係用黎嚇D小國架咋

引用:
原帖由 LEE1989 於 2021-4-17 03:52 PM 發表
烏克蘭東部局勢緊張之際,俄羅斯聯邦安全局於周五(16日)拘捕烏克蘭駐聖彼得堡總領館領事索索紐克(Alexander So

好似好大穫,但應該唔會開拖,個個肚滿腸肥,嘆慣世界

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210417/bkn-20210417153816534-0417_00992_001.html
已經放人。
來源:https://www.guancha.cn/internation/2021_04_17_587843.shtml

引用:
原帖由 LEE1989 於 2021-4-17 04:47 PM 發表
普京想點呢,佢真係唔怕美國?
核潛艇都擺埋出黎。
北約,美國都啞哂。
洲際導彈擺哂係到,邊個夠膽??
依家講到明係核平。

如普京今次開戰兼併了烏克蘭,那么在冷戰一役輸畀美國後,就此會返生。就算不能全兼併烏克蘭,也可以擴大烏克蘭東部占領區,抗擊以美國為首的北約東擴,有力阻止烏克蘭加入北約,北約也有擔心如畀烏克蘭加入的後果是與俄羅斯戰爭不斷。

引用:
原帖由 LEE1989 於 2021-4-17 04:47 PM 發表
普京想點呢,佢真係唔怕美國?
普京話北約邊個國家敢射導彈向俄羅斯,就回敬核彈摧毀佢地首都,又俄羅斯有的高超音導彈,中國都有,美國都未成功,普京又講到明俄羅斯消失等如世界毀滅,睇你老美敢唔敢搏
呢個世界真係誰大誰惡誰正確

俄佬睇穿老美個底啦,真係要打烏克蘭,你老美敢幫拖咩?除咗經濟制裁俄佬(依家都制裁緊),仲有咩辦法?
你老美極其量叫北約做反制,但班歐豬有L能力咩?而且都唔值得為咗個無甚利益嘅國家同俄佬開拖啦。
俄佬依家就趁你老美同中國關係差嘅時候開波,起碼中國唔會做炸兩,亦唔會應老美要求制裁俄佬啦,天時地利人和都喺度,依家唔開波等幾時?

引用:
原帖由 LEE1989 於 2021-4-17 03:52 PM 發表
烏克蘭東部局勢緊張之際,俄羅斯聯邦安全局於周五(16日)拘捕烏克蘭駐聖彼得堡總領館領事索索紐克(Alexander So

好似好大穫,但應該唔會開拖,個個肚滿腸肥,嘆慣世界

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20210417/bkn-20210417153816534-0417_00992_001.html
人地都係驅逐你,趕你番自己狗竇者。啲極權國家硬係要困9住人。

烏克蘭隨時亡國

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]