• 瀏覽: 5,384
  • 回覆: 62
+3
港府於昨日(16日)晚上11時半緊急突襲封區,指在佐敦白加士街的伯嘉士大廈發現一宗初步確診個案,初步資料顯示,涉及變異基因,故要即時封區檢測

《香港01》取得消息,該名疑帶有變種病毒的初步確診者來自印度,早前完成檢疫後居於其女友的住所,已在社區逗留了大概8天。消息續指,該患者CT值低,即體內病毒量高,病毒傳播力已值得關注;加上個案涉及變異基因,傳播風險亦大增。據了解,患者逗留社區期間,經常在尖沙咀、佐敦區購物。

印度爆到咁.. 政府都唔封佢. 究竟個政府係米發緊夢呢? 反而英國就可以鬆綁啦.

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/社會新聞/613435/變種病毒-消息-男患者與女友同住-留社區逾一周且病毒量高

印度每日20萬.

附件

IndiaCase.png(52.47 KB)

印度巴基斯坦等日日輸入十幾單都仲唔禁終於出事

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-17 03:33 PM 發表
港府於昨日(16日)晚上11時半緊急突襲封區,指在佐敦白加士街的伯嘉士大廈發現一宗初步確診個案,初步資料顯示,涉及變異基因,故要即時封區檢測

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210417/460056920707829760290781.jpeg/jpW0viZiB0v392VZENHxH7frVLMB8n88stwOsLLcDrA

印度爆到 ...
之前日日都有變種輸入,香港政府都唔封關,今次流入社區,真係抵死!

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-4-17 15:36 發表

之前日日都有變種輸入,香港政府都唔封關,今次流入社區,真係抵死!
個政府真係抵鬧. 印度爆到七彩. 咩都唔做.

散播了

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-17 03:37 PM 發表

個政府真係抵鬧. 印度爆到七彩. 咩都唔做.
777係咪同印度有親?!

引用:
原帖由 睇天做人 於 2021-4-17 15:42 發表

777係咪同印度有親?!
香港D 高官做事.. 如果佢肯現在開始準備去封印度, 已經要還神啦.

政府咩都話科學再科學,道理似對,科學完一輪,危機處理就已慢三拍。

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-17 03:33 PM 發表

《香港01》取得消息,該名疑帶有變種病毒的初步確診者來自印度,早前完成檢疫後居於其女友的住所,已在社區逗留了大概8天。消息續指,該患者CT值低,即體內病毒量高,病毒傳播力已值得關注;加上個案涉及變異基因,傳播風險亦大增。據了解,患者逗留社區期間,經常在 ...
乜都慢幾拍,永遠都要人提佢至做嘢

又羣交先死

印度返來的   肛篩啦!

唔禁阿三有乜原來

引用:
原帖由 cskch 於 2021-4-17 03:44 PM 發表

香港D 高官做事.. 如果佢肯現在開始準備去封印度, 已經要還神啦.
印度日日甘爆 實要封啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]