• 瀏覽: 26,568
  • 回覆: 348
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 單嫖獨賭kaka 於 2021-4-17 03:58 PM 發表
仲話放寬食肆人數

又話遲d開酒吧,諗清楚睇清楚未
病毒好小氣;唔可以睇小佢!

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-4-17 03:58 PM 發表

變唔變種都係病毒;都係無藥可救!
不是, 變種的毒性和傳播性更強
手槍和機關槍都致命, 但俾手槍打中都有機會生存, 機關槍掃中的生存率低好多

香港已經系變種病毒感染的地方

引用:
原帖由 sam0010 於 2021-4-17 03:41 PM 發表
印度巴基斯坦等日日輸入十幾單都唔禁終於出事
仲有菲律賓
呢隻膚色人種都係賤
呢d時候仲周圍飛去播毒
正畜牲

變種病毒好古惑識得避開檢測, 所以檢左幾次陰性, 其實係隱藏左, 之後先爆, 再唔封高危地區既人入境, 香港確診數字有機會每日以千計算.

當變種病毒入左社區, 其實已經傳開左, 即係有隱性患者已經有變種病毒, 檢測未必咁易CHECK到 未打疫苗快D打, 唔係中左招好返都會有後遺症. 唔好再諗打唔打, 唔打既話香港幾年唔洗通關. 旅遊氣泡無條件傾.

引用:
原帖由 bestwin61 於 2021-4-17 04:04 PM 發表
香港已經系變種病毒感染的地方
梗係!有一星期真空, 俾佢在社區爬爬走~

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-4-17 04:05 PM 發表

梗係!有一星期真空, 俾佢在社區爬爬走~
又去周圍釣蟹

引用:
原帖由 小志偉 於 2021-4-17 04:05 PM 發表

仲有菲律賓
呢隻膚色人種都係賤
呢d時候仲周圍飛去播毒
正畜牲
這段疫情時期香港僱主唔請菲傭, 邊有咁多菲律賓人入境香港吖, 講到尾都是香港人的責任

引用:
原帖由 supertom123 於 2021-4-17 04:05 PM 發表
變種病毒好古惑識得避開檢測, 所以檢左幾次陰性, 其實係隱藏左, 之後先爆, 再唔封高危地區既人入境, 香港確診數字有機會每日以千計算.

當變種病毒入左社區, 其實已經傳開左, 即係有隱性患者已經有變種病毒, 檢測未必咁易CHECK到 未打疫苗快D打, 唔係中左招好返都會有後遺症. 唔好再諗打唔打, 唔打既話香港幾年唔洗通關. 旅遊氣泡無條件傾.
早啲過去英國避疫~

唔怪之得+X哥

92歲都去打針啦

原來變種病毒入侵了香港

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2021-4-17 03:37 PM 發表
之前日日都有變種輸入,香港政府都唔封關,今次流入社區,真係抵死!
英國上年九月發現變種,12月先發佈,乜都入晒嚟啦!

你有冇打疫苗呀?

香港人講乜春呀,免費檢測唔做,免費疫苗又唔打

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-4-17 03:48 PM 發表
仲話放寬外國入境
你打疫苗先講啦

變種 全球疫情持續,從頭再開始過。 沒完沒了。

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2021-4-17 03:58 PM 發表

變唔變種都係病毒;都係無藥可救!
又搵借口唔打疫苗

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]