• 瀏覽: 17,625
  • 回覆: 79
+2
搭的士變惹蟲上身!日前5名打工仔乘坐紅的回辦公室時,竟發現車廂內滿布蟲蝨,臨落車付款時,始見連司機衣領也有蟲蝨爬來爬去。他們事後更從衫褲鞋袋多處找到大量蟲蝨,有同事翌日全身上下紅腫痕癢,呼籲市民乘的士

唔好彩坐上這部的士。就引進蟲子入屋。

新聞來源連結:

https://skypost.ulifestyle.com.h ... 衣領 5乘客全中招:衫褲鞋袋搵到10隻

wtf

引用:
原帖由 828man 於 2021-4-17 02:01 PM 發表
搭的士變惹蟲上身!日前5名打工仔乘坐紅的回辦公室時,竟發現車廂內滿布蟲蝨,臨落車付款時,始見連司機衣領也有蟲蝨爬來爬去。他們事後更從衫褲鞋袋多處找到大量蟲蝨,有同事翌日全身上下紅腫痕癢,呼籲市民乘的士

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2930000/2933483/What_1024.jpeg

...
南亞人上左的士

唔即時落車???
痴線...
帶番屋企就PK...

咁靠害…😱

引用:
原帖由 828man 於 17-4-2021 14:01 發表

https://resource01-proxy.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2930000/2933483/What_1024.jpeg

...
音羊路? D蟲係司機度走出來

引用:
原帖由 素食小魔女 於 2021-4-17 02:45 PM 發表
唔即時落車???
痴線...
帶番屋企就PK...
呢D蝨繁殖快,又難殺死,真系帶咗一隻返屋企都大L鑊。我以前屋企一度出現過呢D蝨,搞咗好多日都搞唔掂,乜殺蟲水/熱風/煙暮彈都試過唔掂。最後還是要忍痛掉晒D木制床/櫃、床玉被鋪,還要將D衣服分好多袋膠袋密封觀察成個月,先能夠最終解決蝨患。依家見到呢D蝨都特別驚奶野。我做過實驗捉咗十幾隻放入一個膠樽內觀察佢地唔食野可以挨幾耐,發現最少一個星期先會開始死。

運輸署應規管公共車輛清潔?

但講到車內有咁多爬下爬下,搭程車都咁多隻上身,一更的士正路咁多轉客,加上要繁殖到成車都係唔會1日半日既事。。。咁咪數以百計既客中招? 又咁好野無人投訴無一早通天

引用:
原帖由 haogaoye 於 2021-4-17 03:09 PM 發表

呢D蝨繁殖快,又難殺死,真系帶咗一隻返屋企都大L鑊。我以前屋企一度出現過呢D蝨,搞咗好多日都搞唔掂,乜殺蟲水/熱風/煙暮彈都試過唔掂。最後還是要忍痛掉晒D木制床/櫃、床玉被鋪,還要將D衣服分好多袋膠袋密封觀察成個月,先能夠最終解決蝨患。依家見到呢D蝨都特別驚奶野。我做過實驗捉咗十幾隻放入一個膠樽內觀察佢地唔食野可以挨幾耐,發現最少一個星期先會開始死。
吸血蝨+變種病毒... 外國勢力好陰毒...投降啦唔玩啦

@cwilson1

幾好笑,唔咬司機剩咬客咁有靈性

是床蚤,繁殖能力驚人,會吸血.

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-4-17 02:51 PM 發表

音羊路? D蟲係司機度走出來
猛鬼司機

超恐怖, 好心用啲滅蟲煙霧啦, 好平之嘛

引用:
原帖由 haogaoye 於 2021-4-17 03:09 PM 發表

放幾條四腳蛇入屋會去食光嗎?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]