• 瀏覽: 72,029
  • 回覆: 577
  • 追帖: 4
+28
單拖女仔行D偏門D慨山真係好危險

都兩日還未有消息,希望無事。

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-4-17 01:33 PM 發表
入咗結界
去咗見丁利華?

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-4-17 12:53 發表
失蹤女子資料:

姓名:石樂蕎(Dawn)

年齡:24歲

身形:高約1.67米、瘦削、蓄金色短髪

估計最後衣著:綠色行山風褸、青色背囊、Salomon行山鞋
風褸裡面唔會係運動bra tube加瑜伽褲啩, 係就真替佢擔心了, 依家咁多山狗出沒各個山頭

乜依牌成日都有呢類失蹤新聞嘅

吖,呢個Group都幾撚多仆街冚家產架喎,唔見咗個女仔又曱甴又天使乜乜柒柒,唔幫手都積下口德等自己收尾果兩年好過啲吖,到時又無人探又插晒喉瞓响病床等死又死唔去,講果啲應該係無父母無仔女無親戚嘅藍屍廢佬 🤣🤣🤣🤣🤣

家人又好政府又好, 為安全又好為抗疾又好, 留下行蹤都係為你好, 偏偏年青人就唔怕官最怕管, 試下轉個位置, 為替你擔心的家人, 同俾你地拖累俾麻煩的人著想下好唔好

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-4-17 12:53 PM 發表
失蹤女子資料:

姓名:石樂蕎(Dawn)

年齡:24歲

身形:高約1.67米、瘦削、蓄金色短髪

估計最後衣著:綠色行山風褸、青色背囊、Salomon行山鞋
希望山友幫手行多兩轉,留心多啲週圍環境,唔好戴耳機,聆聽一下有冇呼救聲,黃金四十八小時

布袋澳坐緊說頭艇去呆灣

記得好多年前,二十年咁上下,有個女助導,後生靚女,去郊外搵場景,跟住人間蒸發,至今下落不明⋯⋯

引用:
原帖由 lam4451 於 2021-4-17 01:34 PM 發表
而家啲人,上網睇完啲youtuber介紹既路線就走去行,攪到啲高難度山卡啦周圍都係人,反而正統行山徑例如麥徑衛徑果啲少人行,其實呢啲正統路線風景好靚而且對新手來講一啲都唔易,但而家啲人為左打卡呃個like,真係冇乜考慮自己能力。另外,獨自行山係大忌。
依家好多上網睇完就變專家架喇,套用返金句:條命我自己架,咁佢要單拖行都冇計

引用:
原帖由 masatse009 於 2021-4-17 01:12 PM 發表

FB上問過佢屋企人佢行山鐘意行咩地方, 但佢又答唔出,仲想出隊幫佢揾
請出隊啦,任何路線

最好唔好一個人行山, 係都打開個GPS分享個位置俾屋企人或朋友

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-4-17 12:42 PM 發表
平日熱愛行山的24歲女子石樂蕎(Dawn),前日(15日)離開位於石硤尾的住所後,便音訊全無。家人發現其行山鞋、風褸及背囊均不知所終,懷疑她前往行山後失蹤,擔心其安危下,決定報警求助,並在網上發帖尋人。

https://cdn.hk01.com/di/media/images/dw/20210417/460026700487462912637058.jpeg/T3QDwDVJMRDsP_7Xzi0NF6tso_jYW3czZn2ShGZ9koQ
前日(15日)離開位於石硤尾的住所
今夭17日了, 再找不到要拋西瓜了

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-4-17 12:43 PM 發表
打野戰樂而忘返
你啲死pk,人地失蹤隨時無命,講依啲pk野,真係無人性

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]