• 瀏覽: 72,021
  • 回覆: 577
  • 追帖: 4
+28
平日熱愛行山的24歲女子石樂蕎(Dawn),前日(15日)離開位於石硤尾的住所後,便音訊全無。家人發現其行山鞋、風褸及背囊均不知所終,懷疑她前往行山後失蹤,擔心其安危下,決定報警求助,並在網上發帖尋人。

一個女去荒山野嶺

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/突發/613395/幫手搵人-熱愛行山24歲女子石樂蕎杳無音訊-家人報警及網上尋人

打野戰樂而忘返

凶多吉少

24歲,個樣仲係ok嗰隻,好心就小心俾曱甴喙咗去啦

而家曱甴冇天使食,佢地會週街揾落單女生的!小心小心!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-4-17 12:46 PM 發表
凶多吉少
唔會嘛屋企唔賣樓分錢比佢去移民發老皮咋

失蹤女子資料:

姓名:石樂蕎(Dawn)

年齡:24歲

身形:高約1.67米、瘦削、蓄金色短髪

估計最後衣著:綠色行山風褸、青色背囊、Salomon行山鞋

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-4-17 12:53 PM 發表
失蹤女子資料:

咁攪笑嘅?點解會生金色頭髮出嚟嘅?

引用:
原帖由 奶露神街 於 2021-4-17 12:53 PM 發表
失蹤女子資料:

連去邊區, 行邊條線都唔知,

分分鐘唔係九龍香港行, 去左離島或行海岸線都唔知

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-4-17 12:46 PM 發表
凶多吉少
的確係

引用:
原帖由 天恩圓夢 於 2021-4-17 01:05 PM 發表

連去邊區, 行邊條線都唔知,

分分鐘唔係九龍香港行, 去左離島或行海岸線都唔知
FB上問過佢屋企人佢行山鐘意行咩地方, 但佢又答唔出,仲想出隊幫佢揾

一個女仔行山?

野外中出?

呢幾日陰雨路滑
又唔知邊區行
要搵都幾高難度

一頭半月後,可能會出現在大洋彼岸

入咗結界

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]