• 瀏覽: 3,910
  • 回覆: 69
+6
中共實施一國兩制下的香港,暴徒尚且可以咁放肆。相反連登暴徒橫行下的香港,香港人連發聲表達不同意見都唔得。佢地所講民主自由,大家心照啦,黃衛兵。
乜野叫間接歧視呀?咁僱主同打左針既員工可唔可以告返唔打針既人間接歧視呀?平機會就唔該解釋清楚D囉!!!

On9 唔打針唔檢疫果D傳染俾人可唔可以告企圖謀殺,蓄意傷害他人身體,又或者誤殺。。。
人權啵!!又瀨政府唔強制呀定無能呀。。。

睇黎平機會係時候要清瘀血,入面太多黃狗出沒

記者
阿姐

記:會否打針?做個小投票
姐:我不會
姐:那麼我辭工
姐:無辦法,政府玩弄我們

記:有冇說話跟林鄭月娥說?
姐:不知所謂!

哈哈哈哈🤭

附件

thumbnail.jpeg-4.jpg(83.11 KB)

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2021-4-17 12:39 PM 發表
港府要求食肆員工及顧客接種疫苗後才放寬食肆防疫限制,被指帶頭歧視!平機會主席朱敏健表示,若有員工因拒絕接種疫苗而被解僱,有機會觸犯《殘疾歧視條例》的「間接歧視」,認為員工接種疫苗後可以獲得更好待遇,但不接種疫苗亦不應有較差待遇,建議政府應提供誘因鼓勵接種疫苗,例如提供出行等便利,「而不是打疫苗就上天堂,不打疫苗就落....
https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/oboWyLBIEZGLNVklQgCgkA--/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTYyNDtjZj13ZWJw/https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/BlfziLIWdyFwV99wnSdw_Q--~B/aD0zOTA7dz02MDA7YXBwaWQ9eXRhY2h5b24-/https://media.zenfs.com/ko/thesun.hk.com/e0c448dda7c32dc66b072c3659c55c88 ...
如果有人想打針做嗰份工, 但係比班唔肯打針既霸住份工,咁個平機會又點處理呢 ? 呢個平機會真係浪費納稅人錢,助攻搞亂香港

引用:
原帖由 james@zeta 於 2021-4-17 12:57 PM 發表
記者
阿姐

記:會否打針?做個小投票
姐:我不會
姐:那麼我辭工
姐:無辦法,政府玩弄我們

記:有冇說話跟林鄭月娥說?
姐:不知所謂!

哈哈哈哈🤭
睇佢都黃到上面啦,快D移民去英國唔好阻住其他正常人返工

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-4-17 01:01 PM 發表

如果有人想打針做嗰份工, 但係比班唔肯打針既霸住份工,咁個平機會又點處理呢 ? 呢個平機會真係浪費納稅人錢,助攻搞亂香港
咁藍嘅倫敦酒樓,副經理都識講人話🤭

相反間垃圾御宴!好心執柒咗佢啦🤣

附件

Screenshot_20210417-130552_Samsung Internet.jpg(183.38 KB)

Screenshot_20210417-130552_Samsung Internet.jpg

8d689fa6d7a469c4bfcd825d87d2136721695cf2_n.jpg(18 KB)

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-4-17 01:06 PM 發表

大陸人嚟,酒樓阿姐個個都癱仔口音新移民。。。

但您唔知藍屍都好怕死㗎咩?唔係點解有人特登打錯都要打服必Die ??

哈哈哈🤣

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-4-17 01:06 PM 發表

阿毛同志未嚟過香港飲茶 ? 倫敦都唔識😄

引用:
原帖由 cm1001hk 於 2021-4-17 12:51 PM 發表
On9 唔打針唔檢疫果D傳染俾人可唔可以告企圖謀殺,蓄意傷害他人身體,又或者誤殺。。。
人權啵!!又瀨政府唔強制呀定無能呀。。。
好耐冇見!做咩唔去華偽版 ? 定終於轉咗用IPhone定Samsung ?? 😆

引用:
原帖由 james@zeta 於 2021-4-17 01:06 PM 發表

咁藍嘅倫敦酒樓,副經理都識講人話🤭

相反間垃圾御宴!好心執柒咗佢啦🤣
你話藍啫,咁我叫呢間藍店執左佢囉 其實係黃到上面啦,飲茶食飯都係御宴好,員工注意公共衛生,食物自然安心

引用:
原帖由 james@zeta 於 2021-4-17 01:11 PM 發表

阿毛同志未嚟過香港飲茶 ? 倫敦都唔識😄
我唔識呀,我淨係識咩叫公共衛生, 一班自私既人,唔識又有咩問題

沾屎有腦嘅咩?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]