• 瀏覽: 2,685
  • 回覆: 21
+2
智利發布研究結果,顯示中國科興新冠疫苗的有效預防率為百分之67。

智利衞生部周五公布有關研究結果,指研究追蹤約1,050萬人,當中250萬人接種了兩劑科興疫苗,150萬人接種了一劑這款疫苗,並根據接種第2劑疫苗14天後的數據,推算有效率數字是全球其中一項最大規模針對新冠疫苗的真實世界研究。

結果顯示,科興疫苗有效預防率為六成七,預防死亡有效率達八成,防止住院有效率為八成五,預防重症住院有效率為八成九。

智利自2月起展開大規模接種疫苗計劃,據報至今已有四成人口接種至少一劑疫苗,當中逾九成人接種的是科興疫苗。

預防重症係有效嘅👍

新聞來源連結:
https://news.tvb.com/world/6079f52c335d19c935fc1899/智利研究結果指中國科興疫苗有效率為67

算係唔錯.

預防死亡有效率達八成,防止住院有效率為八成五,預防重症住院有效率為八成九。

預防死亡有效率會低過防止住院同預防重症住院咁得意

之前蘋果又話3%
係到造謠

看加拿大在12月18日接種輝瑞的成績,竟然俾遲佢50天才開始接種,2月3日正式同巿打科興的智利追到接近,就知中國疫苗有科到

附件

Screenshot_20210417-120333_Chrome.jpg(224.89 KB)

2021年4月17日資料

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-4-17 11:54 AM 發表
算係唔錯.
傳統滅活疫苗比較有信心

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-4-17 12:04 發表

傳統滅活疫苗比較有信心
我都煩緊唔知打邊隻?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-4-17 12:04 PM 發表

傳統滅活疫苗比較有信心
所以我已完成了兩劑科興接種,可更安心在笑看風雲

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-4-17 12:06 PM 發表

我都煩緊唔知打邊隻?
冇估錯的話應是中國陳薇在墨西哥測試那款第二代,但未算出世,

否則應該是中國疫苗最好!
我對佢最有信心!

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-17 12:11 發表

冇估錯的話應是中國陳薇在墨西哥測試那款第二代,但未算出世,

否則應該是中國疫苗最好!
我對佢最有信心!
都係睇多兩個月較好.

引用:
原帖由 banjo. 於 2021-4-17 12:13 PM 發表

都係睇多兩個月較好.
又對的,香港最自由,可以免費打邊隻及幾時打都限制你的,到時可能有第二代疫苗出現也話不定!

鍾南山講過,西方各國都用顯微鏡檢驗中國的疲苗,如果有事,小小事都好,一定嘈到拆天,而家淨係得D走狗漢奸亂噏,證明國產疫苗係好嘢!

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2021-4-17 12:25 PM 發表
鍾南山講過,西方各國都用顯微鏡檢驗中國的疲苗,如果有事,小小事都好,一定嘈到拆天,而家淨係得D走狗漢奸亂噏,證明國產疫苗係好嘢!
西方係咁無恥架啦,記得2013年時,西非伊波拉爆發,西歐束手無策,又怕伊波拉由南蓆捲北歐,美國啋你有味,更想你死,英國唯有揾中國,中國派出陳薇團隊,打疫情戰勝,西歐就粒聲唔出

有事揾中國救,冇事就污衊中國到地底泥,無恥如屎!

引用:
原帖由 ccbboc 於 2021-4-17 11:15 AM 發表
智利發布研究結果,顯示中國科興新冠疫苗的有效預防率為百分之67。

智利衞生部周五公布有關研究結果,指研究追蹤約1,050萬人,當中250萬人接種了兩劑科興疫苗,150萬人接種了一劑這款疫苗,並根據接種第2劑疫苗14天後的數據,推算有效率數字是全球其中一項最大規模針對新冠疫苗的真實世界研究。

結果顯示,科興疫苗有效預防率為六成七,預防死亡有效率達八成,防止住院有效率為八成五,預防重症住院 ...
毒果方向肯定唔信,點都要唱番低佢,否則呃唔到港人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]