• 瀏覽: 6,693
  • 回覆: 22
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-4-17 10:53 AM 發表
香港打科興出問題,媒體就炒作到世界沒日,政府不理人民死活
但BNT出事就輕輕帶過或只純報道出事,不炒作

e.g東方, HK01
妓者是不會笨到直接收錢,間接的比如歐美訪問,人脈的介紹,工作上的進昇安排.

引用:
原帖由 hylvl 於 2021-4-20 11:00 AM 發表
香港啲媒體bias得好離譜, 英美國家乜都好, 大陸有點問題就放到無限大, 大陸日新月異的發展基本上無視; 搞到香港下一代個個都真正變了港燦!
香港媒體嘅中國新聞,基本上8成都係一啲負面報道,而且基本上都只係屬於花邊新聞嗰一類, 但係對於中國領導人嘅動向,或者國家發展就全部輕輕帶過。

香港毒媒真是很搞笑

黃屍讀媒既洗腦抺黑工程不斷

今日聽個黃絲同事講, BNT 既mRNA疫苗既機制是加強身體既整體抗體能力,所以防變異病毒比科興好

打疫曲抽樓,就只講科興預約增加60%

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-4-17 10:53 發表
香港打科興出問題,媒體就炒作到世界沒日,政府不理人民死活
但BNT出事就輕輕帶過或只純報道出事,不炒作

e.g東方, HK01
除了政治立場,從利益上,大體可以以下分析......

媒體老闆是誰?
媒體廣告客戶是誰?
這些老闆及客戶的集團是否有開設或投資醫療機構,入咗咩貨?

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2021-4-17 12:01 PM 發表

但東方一向只系反香港政府, 佢地中國新聞都好正當,唯一就系抺黑科興, 我只想到有收錢囉
東方抹黑抹得太過著跡, 就算講復必泰, 硬要在前面加句"內地與德國合作研發".......
東方是少數合法在內地流通的香港報紙, 所以一向都唔敢明目張膽反共, 真唔明為咩要針對科興

引用:
原帖由 伍皓昌 於 2021-5-31 02:31 PM 發表

東方抹黑抹得太過著跡, 就算講復必泰, 硬要在前面加句"內地與德國合作研發".......
東方是少數合法在內地流通的香港報紙, 所以一向都唔敢明目張膽反共, 真唔明為咩要針對科興
東方又來,你追香港記者無收錢來抺黑科興都無人信

曾打科興疫苗男子 龜背灣游泳失蹤 救援人員海陸空搜索
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210601/bkn-20210601060211246-0601_00822_001.html

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]