• 瀏覽: 10,697
  • 回覆: 125
引用:
原帖由 bbq323 於 2021-4-17 10:42 AM 發表

黑醫護係度上網吹水都唔醫人,仲要老屈林鄭!正仆街!
係人都知急証室等通消常態化,每隔十五分鐘叫一個,睇一分鐘,(等八個鐘睇三十二個)有多過一百人就等十五個鐘
目的是要你D人唔係就死都唔好去呀!
佢話呢度係急証室唔係門診!
香港醫療比大陸更加垃圾
大陸無預約睇專科,幾十蚊,入門口至睇完出來兩個鐘!
https://www.youtube.com/watch?v=O7h_rbp10YQ&t=229s&ab_channel=香港人在中山【大灣區物業代理】
唔知大灣區急証室係咩情況?

要求醫管局即時解僱女護士及報警處理
中年漢腳腫絕對係個人問題,可以要求警方調查有無犯法。

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2021-4-17 09:51 AM 發表
一名居住牛頭角上邨、任職裝修工程公司的姓崔(65歲)男主管,早前接種首劑科興疫苗後,身體狀況一切正常,詎料約3日前接種第

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210417/photo/bkn-20210417050609655-0417_00822_001_01b.jpg?20210417070643

崔由救護車送抵聯合醫院急症室,而黎隨後亦抵達醫院了解及協助 ...
澳門一個男人打咗復必泰面癱

想問問那位女醫護, 醫治病人是你們醫院醫護的責任還是林鄭等高官的職責?! 什麼是林鄭政府係咁嘅? 你們醫生短缺, 是你們醫生反對引入外地醫生還是林鄭政府反對?

公立醫院急症室等通宵是常識。

快9啲引入內地醫護啦.

引用:
原帖由 sdmy 於 2021-4-17 12:08 PM 發表
公立醫院急症室等通宵是常識。
香港一直就係唔夠醫護人手,同政治無關!

引用:
原帖由 吳儼晉 於 2021-4-17 09:54 AM 發表
呢條老嘢65歲仲叫中年漢
痛風症
X2 痛風.
飲少d酒

育上黑醫護, 應馬上抄下騙號, 日後投訴!

有理由懷疑黑醫護知道病人打過科興,特登拖延佢病症,如果佢瓜咗又可以炒作。

黑醫護就係咁㗎啦。

引用:
原帖由 佢係乜水 於 17-4-2021 12:06 發表
想問問那位女醫護, 醫治病人是你們醫院醫護的責任還是等林鄭等高官的職責?! 什麼是林鄭政府係咁嘅? 你們醫生短缺, 是你們醫生反對引入外地醫生還是林鄭政府反對?
去飲茶坐左2個鐘都冇人招呼你, 伙記話林鄭政府係咁嘅

引用:
原帖由 anish01 於 2021-4-17 12:12 PM 發表

香港一直就係唔夠醫護人手,同政治無關!
政府想解決這人手短缺問題, 但醫生團體反對引入外地醫生, 受害的是病人

聯合醫院內好多黃黑醫護人員開口閉口武漢肺炎,食政府皇糧反政府。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-4-17 12:15 PM 發表
有理由懷疑黑醫護知道病人打過科興,特登拖延佢病症,如果佢瓜咗又可以炒作。

黑醫護就係咁㗎啦。
唔排除這黑醫護心態, 小問題都拖到你大問題, 再經黃媒誇大報導, 進一步打侄疫苗接種計劃, 攬炒香港又成功一步

期間黎向一名女醫護了解情況,惟對方卻回應一句:「林鄭政府就係咁架啦!」

如果當事人沒有作大,真的出自醫護人口中,只能說劣根性難改!
請問醫療護理是誰的責任?
你們是經認可資格的人仕,你們做得不好,難道要沒有醫療常識的人去做?
真是醫護界的恥辱!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]