• 瀏覽: 14,692
  • 回覆: 155
+9
一眼睇清邊過想亞太地方局勢不穩

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-4-16 09:26 PM 發表
英國伊利沙伯女皇號航空母艦將於下月通過南海,疑因避免得罪北京,於前往日本時不會駛經台灣海峽。消息曝光後,遭英國下議院與專家學者抨擊英國海軍「太過軟弱」。

據英媒報道,伊利沙伯女皇號將在5月的首航中通過南海,但會迂迴地避開台灣海峽,疑不想冒犯北京。這條路線被認為與英國長期以來的國防政策不符,指這艘耗資32億英鎊(約342億港元)打造的航艦,被認為應通過屬於國際海域的台灣海峽。

英國國防部回應, ...
真係多膠事!點行又關啲福街已完事!多舊魚!

引用:
原帖由 kikola 於 2021-4-16 09:34 PM 發表
頂你仲以為依家係1842咩…
嚟中國門口耀武揚威
唔好搞咁多嘢返歸喇
可能用超大喇叭喺艦上播1812用D大炮聲嚇鬼都未定⋯⋯😄

就拿陰國這條開刀,射幾支東風打沉佢。英國一定無聲出,可以點?因為無咩艦隊再可以派出來見人。。。哈!

引用:
原帖由 威廉PO 於 2021-4-17 07:19 AM 發表
就拿陰國這條開刀,射幾支東風打沉佢。英國一定無聲出,可以點?因為無咩艦隊再可以派出來見人。。。哈!
咀炮軍,最勁始終都係咀炮,美國早幾日就係長江口乜事都無!

武統台灣講左 30 年,斎 talk ,統條毛,岸都未上到!!!

跟住又話用飛彈,淨係得你有,人地無,

大家用一齊冚家剷 all dead 。

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-4-16 09:31 PM 發表

入水喎
潛艇mode 姐

日本隻超時空要塞會出手救佢

@Peter_H 皮蛋仔點睇?

英國佬醒目左。

英國下議院與專家學者抨擊,認為英軍對北京的表現太過軟弱。

呢班垃圾吹水政棍,同香港d 一撚樣
未捱過苦,未打過仗
9up 搏開打
如果真係打,咪又苦左前線士兵

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-4-16 21:26 發表
英國伊利沙伯女皇號航空母艦將於下月通過南海,疑因避免得罪北京,於前往日本時不會駛經台灣海峽。消息曝光後,遭英國下議院與專家學者抨擊英國海軍「太過軟弱」。

據英媒報道,伊利沙伯女皇號將在5月的首航中通過南海,但會迂迴地避開台灣海峽,疑不想冒犯北京。這條路線被認為與英國長期以來的國防政策不符,指這艘耗資32億英鎊(約342億港元)打造的航艦,被認為應通過屬於國際海域的台灣海峽。

銀樣臘槍頭。

引用:
原帖由 一個中國人! 於 2021-4-17 06:47 AM 發表

真喺好軟弱,人哋尾國琴日送咗架核潛艇俾中國,幾能客氣,禮多人不怪嘛~~
千萬唔好係台海出事屎埋火,阻塞航道,好似隻呆灣貨櫃船😁

引用:
原帖由 tommwins 於 2021-4-17 12:00 AM 發表
軟弱?咁係咪要過來開下火表示夠強硬呀 都痴西線
係囉,明知中國唔會「強硬」到開火,唔係軟弱到咁唔開來?到時開到台海中國唔開火咪笑返中國軟弱囉,你地又可以打多幾日飛機

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-4-16 09:26 PM 發表

邊個磚家學者啊?文中無提到喔

歹彎磚家?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]