• 瀏覽: 4,557
  • 回覆: 33
 [環球網軍事報導]據俄羅斯衛星新聞網4月15日報導,烏克蘭駐德國大使安德烈·梅里尼克在Deutschlandfunk廣播電台的節目中說,如果烏克蘭無法成為北約成員國,那麼為了自保烏克蘭需讓自己重新恢復核地位......

全文︰https://mil.news.sina.com.cn/chi ... myaawa9986556.shtml

北約根本看不起烏克蘭,視之如「窮鬼」一樣。即使烏克蘭現在要搞核武器,又有多少錢去搞呢?

現在的烏克蘭進退維谷。

烏克蘭真慘,兩頭唔到岸!

天真得可憐

親美既下場
當初放棄核武其實無錯
錯就錯在親美而且跟美國劇本行
結局依家輸到一敗塗地

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-4-16 08:59 PM 發表
 [環球網軍事報導]據俄羅斯衛星新聞網4月15日報導,烏克蘭駐德國大使安德烈·梅里尼克在Deutschlandfunk廣播電台的節目中說,如果烏克蘭無法成為北約成員國,那麼為了自保烏克蘭需讓自己重新恢復核地位......

全文︰https://mil.news.sina.com.cn/china/2021-04-16/doc-ikmyaawa9986556.shtml

北約根本看不起烏 ...
烏克蘭已經完成歷史使命,就係破壞俄歐關係、中斷俄烏軍事合作。

如小烏進北約,就是「烏」合之眾

引用:
原帖由 ichthys2 於 2021-4-16 08:59 PM 發表

全文︰https://mil.news.sina.com.cn/china/2021-04-16/doc-ikmyaawa9986556.shtml

北約根本看不起烏 ...
美國會比咩?

做狗想當官?

根本烏克蘭本來係非常好既地方, 農業, 軍工業發達,有天然資源 地理位置好,1帶1路重要樞紐。 有俄羅斯和中國睇住,就算唔係天堂, 人民生活也不錯。 而家親西方,中俄唔睇佢,本來1帶一路既貿易走晒去哈薩克斯坦, 西方唔會對佢好, 佢地只係想用烏克蘭駐兵搞俄羅斯。 而家搞到民不聊生, 1切都係自己攞黎!

俄仔唔會比烏克蘭加入北約,否則國門最後一度防線都無埋。

引用:
原帖由 treo000 於 2021-4-17 07:38 AM 發表
根本烏克蘭本來係非常好既地方, 農業, 軍工業發達,有天然資源 地理位置好,1帶1路重要樞紐。 有俄羅斯和中國睇住,就算唔係天堂, 人民生活也不錯。 而家親西方,中俄唔睇佢,本來1帶一路既貿易走晒去哈薩克斯坦, 西方唔會對佢好, 佢地只係想用烏克蘭駐兵搞俄羅斯。 而家搞到民不聊生, 1切都係自己攞黎!
將來另一條能源管道開通唔洗經烏克蘭佢仲仆街,而家經佢輸往歐洲唔可以停,將來佢一玩野就停,仲有另一條管道輸送,對其他國家無影響。

當年俄佬信咗美角,做休克療法,差D亡國.....依家個儍仔烏黑難腫桶仲信佢,四分五裂,亡國嘅日子近了!正路係好似依家個賓賓國腫桶咁,左右逢源,食幾家茶禮,靜靜地賺錢生活咪好囉.....明知自己同俄佬住得咁近

已自宮現又想它長齣來,比阿嬌更天真,當年堂堂正正做人吾做去做狗,現在做了狗冇人肯收留。

引用:
原帖由 sing189819 於 2021-4-16 10:05 PM 發表
親美既下場
當初放棄核武其實無錯
錯就錯在親美而且跟美國劇本行
結局依家輸到一敗塗地
中國這幾年都齣手想幫他啦,但做了狗改不吾到喫C行為,吾用可惜它啦。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]