• 瀏覽: 29,443
  • 回覆: 432
+8
九名民主派人士,前年8月18日組織及參與未經批准集結罪成,黎智英、李卓人各被判囚12個月;吳靄儀被判囚12個月,緩刑2年;梁國雄被判囚18個月;何秀蘭被判囚8個月;李柱銘被判囚11個月,緩刑2年;何俊仁被判囚12個月,緩刑2年;梁耀忠被判囚8個月,緩刑1年。

判刑了,唔算重喎,都係幾個月到2年左右咋喎。

新聞來源連結:

http://news.tvb.com/local/6079498a335d19dc59fc189a

緩刑算係好給面子了

引用:
原帖由 eriealan 於 2021-4-16 04:34 PM 發表
緩刑算係好給面子了
隻李漢奸走得甩唔使坐

請問援刑係咪即係唔駛坐?
肥佬黎同李卓淫係咪無援刑?

有請小鳳姐!可以有安寧的兩年。

引用:
原帖由 eriealan 於 2021-4-16 04:34 PM 發表
緩刑算係好給面子了
今次唔係用國安法告佢

漢奸無好下場, 可喜可賀

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2021-4-16 04:35 PM 發表
yes ...

引用:
緩刑算係好給面子了
仆街…做律師的唔使坐

律師的有自己友包庇唔使坐

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2021-4-16 04:35 PM 發表
係,緩刑唔使立即坐,期間唔好再犯。

嗰2個冇緩刑

引用:
原帖由 bthk2008 於 2021-4-16 04:32 PM 發表
九名民主派人士,前年8月18日組織及參與未經批准集結罪成,黎智英、李卓人各被判囚12個月;吳靄儀被判囚12個月,緩刑2年;梁國雄被判囚18個月;何秀蘭被判囚8個月;李柱銘被判囚11個月,緩刑2年;何俊仁被判囚12個月,緩刑2年;梁耀忠被判囚8個月,緩刑1年。

http://img.tvb.com/ti_img/inews/20210416/entries_6079498a335d19dc59fc189a_3724893793_big_1618561448.jpg
最重的勾結外國勢力危害國家安全都未判 ! 呢條罪可以判終生架 ! 佢仲有好多條罪要審 ! 慢慢睇好戲啦!

走掉了幾隻曱甴

引用:
原帖由 supremeabc 於 2021-4-16 04:37 PM 發表

最重的勾結外國勢力危害國家安全都未判 ! 呢條罪可以判終生架 ! 佢仲有好多條罪要審 ! 慢慢睇好戲啦!
係,今次係告佢非法集會

今次係非法集會咋! 遲 D 違國安法先至係戲肉,到時係年計 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]