• 瀏覽: 57,380
  • 回覆: 1,343
  • 追帖: 1
+69
好快英國變香港殖民地?

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-4-16 16:53 發表
今次英國死硬。一次過增加咁多另一種族、另一文化及另一語言嘅人口,個個香港家庭帶1百幾十萬英磅過去就話啫,但斷估好多會係窮鬼。
增加左4300萬津貼

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-4-16 03:53 PM 發表
【Now新聞台】英國接受擁有BNO身份港人申請簽證移居英國,有報道指,新計劃啟動10個星期以來,平均每星期有超過三千人申請,較英國當局估計為多。 英國一月底開始,接受擁有BNO身份的香港居民申請,透過5+1簽證計劃移居及可能最終入籍英國。英國政府早前估計,計劃首年至少約12萬人申請,五年內會有約30萬人申請。英國《泰晤士報》引述官方數據報道,申請宗數增長較當局估計快,計劃展開至今10個星期,已有超 ...
睇嚟英國狗好快會縮沙,或者收緊五加一之後嘅入籍要求。例如通過唔到嗰個考試嘅,全部不接納!

一早唔走就係信唔過英國政府會反口

曱甴肯走係好事,中國香港急需清除毒瘤!
中央應取消曱甴的香港居留權。

曱甴快走唔送

股樓重大利好消息

香港愈冇曱甴
股樓愈會上升!

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-4-16 04:55 PM 發表

失業率仲高過香港
失業係一件事
生活上都無香港方便
剩係丟垃圾一樣
都麻煩過香港好多啦

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-4-16 04:17 PM 發表
早期唔走。後期仲小人啦。越遲越大競爭。學校無位,工作無位。連租間屋都唔知有無好位置
你又講得啱, 黃人要去就真係要快, 手快有手慢無,
我絕對支持黃人移民, 但千期唔好香港派錢時又回來攞, 唔好再口口聲聲話自己係香港人

頭六星期到3 月19 日是27000 人
其中有7000 人用LOTR 一早去左英國

跟著太約四星期 8000 人

每星期應只有 二千多人

樓市死梗 每周少左3000人既居住需求 當除4都千幾個單位

係就好

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-4-16 05:00 PM 發表
樓市死梗 每周少左3000人既居住需求 當除4都千幾個單位
不會有租租全家過去?

引用:
原帖由 sunday8999 於 2021-4-16 04:56 PM 發表

增加左4300萬津貼
英國今次都算夠晒誠意
但真係雞碎咁多
有錢有能力嘅香港人
移民梗揀去加拿大或澳洲啦

引用:
原帖由 柒粉 於 2021-4-16 17:02 發表

不會有租租全家過去?
租租無咩資產 過到去洗哂錢好快返黎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]