• 瀏覽: 13,648
  • 回覆: 214
+6
全球至少53個國家分別訂購了中國製的科興及國藥兩款疫苗,當中大部份是發展中國家,但上周中國官員罕有公開承認其出產疫苗效率並不理想,另外有數據顯示中國兩款疫苗效率明顯不及輝瑞、Moderna等疫苗。英國雷丁大學病毒學家瓊斯(Ian Jones)教授指,數據表明中國疫苗「不足以阻...

契弟報老闆已經俾警察拉咗,準備一世坐監到死。契弟報一眾走狗專貼猿冇好下場。

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/intern ... WJFK5DEDEWIGOYP2I4/

用緊?又話有數據?

打完都會感染,打來做乜.🤔🤔

英國有料就唔會俾丹麥永久停用啦

阿斯利康效用最佳, 如果打左唔死既話.

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-16 02:47 AM 發表
打完都會感染,打來做乜.🤔🤔
打完之後如果感染就好似感冒一樣症狀輕微,唔使死。

係D低能仔反政府失敗,接受唔到現實先日日文宣作野姐。

引用:
原帖由 behappy1997 於 2021-4-16 03:03 AM 發表

打完之後如果感染就好似感冒一樣症狀輕微,唔使死。
再感染咁點算?再打過?

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-16 03:25 AM 發表

再感染咁點算?再打過?
你可以問醫生的。

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2021-4-16 03:41 AM 發表

你可以問醫生的。
醫生一定建議打biontech.  但咁樣怕被批鬥.

請問香港打咗果啲有幾多人載中招呀,,全世界好多人打咗又有幾多人載中招呀,打手專家

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-4-16 04:02 AM 發表
請問香港打咗果啲有幾多人載中招呀,,全世界好多人打咗又有幾多人載中招呀,打手專家
我都相信打科興唔一定會出事,但打完再感染又點算?再打過?

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-16 04:14 AM 發表

我都相信打科興唔一定會出事,但打完再感染又點算?再打過?
咁打咗其他啲又點?再打過?  之前外國有專家講打三針最好

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-4-16 04:19 AM 發表

咁打咗其他啲又點?再打過?  之前外國有專家講打三針最好https://news.discuss.com.hk/images/smilies/default/smile_38.gif
睇醫學articles 話打mRNA會產生抗體, 這種藥效功能滅活疫苗係冇的,對嘛. 

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-16 04:24 AM 發表

睇醫學articles 話打mRNA會產生抗體, 這種藥效功能滅活疫苗係冇的,對嘛. 
我唔識睇醫學articles,如果係咁即喺以後都唔洗打流感針,都冇抗體打嚟做乜

中國科興公司研製的新冠肺炎(COVID-19)疫苗被指總體有效率相對低引發矚目。彭博社引述兩名國際專家指,科興疫苗總體表現出色,儘管它對輕症效力可能較差,但對防範重症的效力非常高、甚至達100%,遠高過世衛組織提供的數值,這是非常有價值的特性。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]