• 瀏覽: 13,691
  • 回覆: 7
+6
請問香港打咗果啲有幾多人載中招呀,,全世界好多人打咗又有幾多人載中招呀,打手專家

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-16 04:14 AM 發表

我都相信打科興唔一定會出事,但打完再感染又點算?再打過?
咁打咗其他啲又點?再打過?  之前外國有專家講打三針最好

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-16 04:24 AM 發表

睇醫學articles 話打mRNA會產生抗體, 這種藥效功能滅活疫苗係冇的,對嘛. 
我唔識睇醫學articles,如果係咁即喺以後都唔洗打流感針,都冇抗體打嚟做乜

中國科興公司研製的新冠肺炎(COVID-19)疫苗被指總體有效率相對低引發矚目。彭博社引述兩名國際專家指,科興疫苗總體表現出色,儘管它對輕症效力可能較差,但對防範重症的效力非常高、甚至達100%,遠高過世衛組織提供的數值,這是非常有價值的特性。

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-16 04:35 AM 發表

Sorry, 寫漏咗. 抗體係指COVID-19. 
當然我明白現在病毒不停地變種,所以我唔會話邊一隻mRNA 疫苗能夠完全有效,但我只係唔明白如果打科興有機會再感染,咁打黎做乜.
咁打外國就唔會感染先,都話全世界好多人打咗科興有幾多人再感染,
你成日睇醫學數據都重信果啲所為打手專家,信自己重好喇,

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-16 04:39 AM 發表

「但對防範重症的效力非常高、甚至達100%」

醫學報告都有指出.但當隻隻疫苗都係100%放範重症,咁這樣便不會變成什麼優勢.
冇人話一定要打科興

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-16 04:50 AM 發表

醫學報告只係介紹下每隻疫苗同埋佢地嘅臨床1,2,3數據。 智利同巴西嗰啲再感染個案仲未有verified報告. 

仲有,科興只防重症喺樓上有位版反指出的.,不是在醫學報告睇返嚟的.
你有冇睇前幾日巴西報告呀

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-16 04:58 AM 發表

我昨日睇新聞,連中國某位專家都話科興唔係咁有效,你點睇?
講咗誤解意思,貼文刪除咗喇

引用:
原帖由 .kaxka.. 於 2021-4-16 05:05 AM 發表

點誤解,有冇source睇下?
自己上網搜尋喇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]