• 瀏覽: 2,504
  • 回覆: 60
  • 追帖: 1
前港督彭定康聯同英國民間團體「香港監察」牽頭,與英國 103 位跨黨派國會議員聯署,去信英國首...

前港督彭定康聯同英國民間團體「香港監察」牽頭,與英國 103 位跨黨派國會議員聯署,去信英國首相約翰遜,要求就早前中國政府制裁英國官員,對香港官員落實相應制裁。

聯署人來自不同黨派,包括影子外交大臣 Lisa Nandy、影子亞太國務大臣 Stephen Kinnock 以及 Iain Duncan Smith 等一眾早前被中國政府制裁的保守黨議員。

信中指,「中國政府是次對一眾西方世界民意代表的攻擊前所未見,我們需要就此彼此協調並聯手採取強而有力的對策,包括擴大制裁名單,利用《馬格尼茨基人權問責法》對持續嚴重侵犯維吾爾人人權以及打壓香港民主運動的官員及實體落實制裁。」信件亦表示,「顯而易見,中英關係的所謂『黃金時代』已經過去。我們敦促英國政府重新檢視並儘快制定全面的跨部門策略,應對中國政府對自由持續增長的挑戰。」

其實尼個魯儀畢係唔係個個月收到香港政府公務員長糧?

新聞來源連結:
https://www.thestandnews.com/international/彭定康率-103-名英國會議員去信英揆-要求制裁香港官員/

呢個撻王
未L瞓醒

英國包庇黑暴犯罪份子,
香港政府亦須要向英國官員作出制裁.

走喇肥彭,香港啲事與你無關架啦!

香港關你肥彭乜事,過主啦

又揾藉口攪香港,新彊又關香港事

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-4-15 10:05 PM 發表
前港督彭定康聯同英國民間團體「香港監察」牽頭,與英國 103 位跨黨派國會議員聯署,去信英國首...

https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/1_uoYlL_1200x630cropcenter.png

前港督彭定康聯同英國民間團體「香港監察」牽頭,與英國 103 位跨黨派國會議員聯署,去信英國首相約翰遜,要求就早前中國政府制裁英國官員, ...
肥彭唔好撚戇鳩啦

引用:
原帖由 股票輸爆廠 於 2021-4-15 10:25 PM 發表

肥彭唔好撚戇鳩啦
魯蓮痴呆

引用:
原帖由 老納 於 2021-4-15 10:11 PM 發表
走喇肥彭,香港啲事與你無關架啦!
香港政府有出糧俾佢掛?所以關佢銀事囉

以前覺得佢幾好
現在覺得佢好衰

又想刷存在感?

引用:
原帖由 明日純情的馬 於 2021-4-15 10:05 PM 發表

https://cdn.thestandnews.com/media/photos/cache/1_uoYlL_1200x630cropcenter.png

前港督彭定康聯同英國民間團體「香港監察」牽頭,與英國 103 位跨黨派國會議員聯署,去信英國首相約翰遜,要求就早前中國政府制裁英國官員, ...
去到呢刻 . 咀炮形式既制裁冇用架啦 .

肥彭應該叫英國隊長出馬 , 來香港直接教訓名單上既香港官員 ....

係咪要扮驚😅使唔使制裁肥鵬當年港督唔係民選啵😏

制包佢,最好英國領使即時撤走。

肥彭好想俾中國制裁,仲要攬埋一班議員

英美咁鐘意玩制裁,而家中國咪用返你明白嘅方法對付你囉

主題標籤 #彭定康
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]