• 瀏覽: 16,698
  • 回覆: 304
+8
引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-4-15 08:15 PM 發表
幾時停用香港腳/日本腦炎??
咁有求知慾,你去問世衞嘛!

引用:
原帖由 邦之星 於 2021-4-15 08:19 PM 發表
好的 武漢肺炎
萌塞果然係冇得醫

引用:
原帖由 邦之星 於 2021-4-15 08:19 PM 發表
好的 武漢肺炎
d廢柴仆街黃甴係網絡世界贏到又點,繼續叫埋香港獨立 天滅中共當自己贏左啦

有事唔明,點解D玻璃心的人唔俾在武漢首發的肺炎唔俾叫武漢肺炎?但又稱呼巴西、南非變種肺炎哩?

有請毒果轉貼員出解釋一下

咁美國首發愛滋病,喺咪要叫美國愛滋呀?!

香討都有幾隻轉帖撚成日改鳩人哋D新聞

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-15 08:17 PM 發表
早就應告呢間新聞敗類啦

但罰錢對佢作用不會如預期的, 因為佢擺明是用來煽動香港港都唔係為揾錢的

建議
所以應罰佢10倍
及判佢女的做G填數
男的........呢批無用的, 我諗諗先
包括埋新抱

引用:
原帖由 team123456 於 2021-4-15 08:31 PM 發表

d廢柴仆街黃甴係網絡世界贏到又點,繼續叫埋香港獨立 天滅中共當自己贏左啦
醒果班,拍拍籮柚走晒啦!難為班癈嘅走唔到,仲日日係網上流晒馬尿咁留言,咩要撐住,要加油,等到最終會勝利等。唉!睇見都覺得班黃人可憐。

引用:
原帖由 男E 於 2021-4-15 08:11 PM 發表
平機會發聲明,指《蘋果日報》網上版在14日晚一篇關於「疫苗氣泡」的報道中,引述該會回應時使用污名化標籤「武肺」。平機會對此錯誤引述予以強烈譴責,並保留一切追究的權利。

平機會表示,有關標籤早於2020年初被世界衛生組織停用,並對今次疫症正名為「2019冠狀病毒病」,但《蘋果日報》及本港極少數其他人士卻不理會世衛決定,繼續使用此一污名化的標籤。

平機會認為,在世衛今次疫症正式命名為「2019
...
這些非正式的名稱已毫無實際意義,只會產生污名化的效果,製造歧視、分裂及仇恨<<<<<<毒果就係想製造呢種效果

引用:
原帖由 男E 於 2021-4-15 08:11 PM 發表
平機會發聲明,指《蘋果日報》網上版在14日晚一篇關於「疫苗氣泡」的報道中,引述該會回應時使用污名化標籤「武肺」。平機會對此錯誤引述予以強烈譴責,並保留一切追究的權利。

平機會表示,有關標籤早於2020年初被世界衛生組織停用,並對今次疫症正名為「2019冠狀病毒病」,但《蘋果日報》及本港極少數其他人士卻不理會世衛決定,繼續使用此一污名化的標籤。

...
我都強烈譴責平果!學濕鳩章見中一樣!大聲強烈譴責、除左呢句無野講咯……

引用:
原帖由 貓兒休假 於 2021-4-15 08:15 PM 發表
幾時停用香港腳/日本腦炎??
在華語地區常稱為腳氣;在英國、香港、台灣、新加坡俗稱香港腳[4][5];美國則稱其為運動員腳

中國大陸譯為流行性乙型腦炎,澳門、馬來西亞、新加坡、台灣譯為日本腦炎)[1],中國大陸簡稱乙腦

WHO建議不以地方命名系2011年美國H1N1之後的事。。。

毒果挑釁仇恨
罪在千古

引用:

...
全城圍剿滅爛蘋果。

過左一年有多而家先發覺啊?大把黃畜曱甴網用,就係政府吾理發酵成咁

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]