• 瀏覽: 2,506
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
抗疫與健康
拋開政治
都想知涼生有無打針
@涼鎮鷹

引用:
原帖由 聖利aaron 於 2021-4-15 07:17 PM 發表
抗疫與健康
拋開政治
都想知涼生有無打針
@涼鎮鷹

之後停打biotech ,咁即是無得揀局打科興
咁打左biotech 的出年有無得補針?

政府係要咁先得,唔好比人揀咁多,機會過咗就自己俾錢出去打,唔打針就唔洗出去旅行

終於有死線,香港人最喜歡拖得就拖,追死線。

引用:
原帖由 caihk 於 2021-4-15 06:19 PM 發表
乜唔係訂咗7百幾萬支架咩 ?
主要是復必泰疫苗的保質期只得幾個月, 分分鐘剩下的幾百萬劑作廢

要打復必泰嘅快啲去打喇,打唔晒過期以後就唔訂佢㗎啦。

唔好呀
我想睇曱甴死

引用:
原帖由 waltzno2 於 2021-4-15 07:49 PM 發表
政府係要咁先得,唔好比人揀咁多,機會過咗就自己俾錢出去打,唔打針就唔洗出去旅行
復必泰要特低溫保存, 又要一開5來稀釋, 係要政府辦大型接種才可行, 政府搞完, 你日後俾錢打都冇得你打, 唯一選擇是私家醫生或政府診所的科興, 若果外國疫苗護照始終唔接受科興, 今年唔洗出去外國旅行

on9先有滅活唔打走去打其他

你估黃屍唔知伏必問題多多有後遺証,只係死要面唔肯打科興,諗住政府會買第三隻,點知阿斯利康和強生仲衰,會血栓死!

引用:
原帖由 kwood 於 2021-4-15 21:47 發表
你估黃屍唔知伏必問題多多有後遺証,只係死要面唔肯打科興,諗住政府會買第三隻,點知阿斯利康和強生仲衰,會血栓死!
黃C的決擇. 點算8月後無貨了....

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-4-15 08:58 PM 發表

復必泰要特低溫保存, 又要一開5來稀釋, 係要政府辦大型接種才可行, 政府搞完, 你日後俾錢打都冇得你打, 唯一選擇是私家醫生或政府診所的科興, 若果外國疫苗護照始終唔接受科興, 今年唔洗出去外國旅行
全世界係得亞洲控制得好啲,要出外其實無乜好揀,就算比你都唔想去

引用:
原帖由 waltzno2 於 2021-4-15 10:58 PM 發表

全世界係得亞洲控制得好啲,要出外其實無乜好揀,就算比你都唔想去
我只想跟大陸正常通關

引用:
原帖由 藍路 於 2021-4-15 07:18 PM 發表
之後停打biotech ,咁即是無得揀局打科興
咁打左biotech 的出年有無得補針?
加強劑現時只能用國藥或科興

mRNA副作用係一劑勁過一劑
搵個國家肯試第三劑先啦

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]