• 瀏覽: 4,210
  • 回覆: 75
+4
前年12月旺角發生警民衝突,期間一名地盤散工被指參與其中,更被揭發身攜雷射筆。他上月經審訊後被裁定參與非法集結罪罪成,今天(15日)在西九龍法院被判入獄8個月。裁判官黃士翔指,當日有人向警方投擲雜物甚至汽油彈,對人身安全造成很大風險。雖然沒有證據顯示被告曾作暴力行為,但他穿黑衫黑褲及戴口罩蒙面,並高叫「死黑警」等口號,罪責不能低估。

33歲被告呂葆華,有讀寫障礙,智商低於平均。他原被控兩罪,指他於2019年12月1月在彌敦道近亞皆老街交界參與非法集結,及管有能發出雷射光束的裝置。被告否認控罪受審,及後被裁定非法集結罪成,但在公眾地方管有攻擊性武器罪則罪名不成立。

警員早前在審訊時供稱,大批示威者在案發地點追趕一輛行駛中的警車,並朝警車投擲雨傘等物品。有警員見狀遂停車並追截,結果成功制服被告,及後在其背囊搜出一枝雷射筆。辯方則質疑被告的會面紀錄的自願性,指被告在警署內被阻礙會見律師及利誘作供。裁判官裁定招供供詞是自願作出,將之納為控方證供,並以此裁定他非法集結罪成。

低智商仲要係地盤工呀

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210415/bkn-20210415113606865-0415_00822_001.html

又係比人利用

又係低能?唔係講好高智商獨立思考咩?

無恥政棍, 連低能人都唔放過.

引用:
原帖由 ax7ax 於 2021-4-15 12:08 PM 發表
又係比人利用
多數係班黑社工煽惑佢地出來😡😡😡

引用:
原帖由 水中倒影 於 2021-4-15 12:08 PM 發表
又係低能?唔係講好高智商獨立思考咩?
可能已經係YC中比較高智商嘅一個

最福乖係佢身邊教唆佢做犯法事既人
呢類人本身比較少朋友,無人認同
但係一出到示威區
個班福乖就贊佢叻仔,成班係好朋友,好多人扮熟同佢吹水......等
令到佢以為自己真係有崇高既地位而比班福乖利用
呢班福乖利用低智商人士犯法,會有報應及比天收

黃甴=低智商物種

肯定有黑社畜叫佢去 ,低能既邊識咁既野。

黃絲=低智商、白卡仔

🤣🤣時代垃圾咩料阿  有無人係正常嫁

引用:
原帖由 笨豬傻咪 於 2021-4-15 12:17 PM 發表
最福乖係佢身邊教唆佢做犯法事既人
呢類人本身比較少朋友,無人認同
但係一出到示威區
個班福乖就贊佢叻仔,成班係好朋友,好多人扮熟同佢吹水......等
令到佢以為自己真係有崇高既地位而比班福乖利用
呢班福乖利用低智商人士犯法,會有報應及比天收
仲有另一類人亦好PK, 就係香討果班冷氣軍師,
咩呀........著黑衫唔得呀? 落街買魚蛋經過唔得呀?....鬧死黑X唔得呀?............
以上呢D, 黑暴時聽唔少啦........好多低能既, 真係以為咁講會告唔入

低智已經係黃人,曱甴代名詞!

究竟人先黃,腦後殘。定腦先殘,人後黃呢?

引用:
原帖由 錢太多4 於 2021-4-15 12:03 PM 發表
前年12月旺角發生警民衝突,期間一名地盤散工被指參與其中,更被揭發身攜雷射筆。他上月經審訊後被裁定參與非法集結罪罪成,今天(15日)在西九龍法院被判入獄8個月。裁判官黃士翔指,當日有人向警方投擲雜物甚至汽油彈,對人身安全造成很大風險。雖然沒有證據顯示被告曾作暴力行為,但他穿黑衫黑褲及戴口罩蒙面,並高叫「死黑警」等口號,罪責不能低估。

33歲被告呂葆華,有讀寫障礙,智商低於平均。他原被控兩罪,指他 ...
又係弱智㗎
曱甴病真係呀

古思堯話坐監會越坐越聰明,地盤仔咪當入廠升級改造囉!出到嚟分分鐘聰明到可以撈寫字樓做白領!

主題標籤 #口罩
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]