• 瀏覽: 2,364
  • 回覆: 56
+2
新冠疫苗接種計劃成效不彰,政府為增加接種率,日前出招指若食肆員工接

種疫苗,顧客使用「安心出行」二維碼,便可放寬食肆每枱人

咁如果因為個別員工感到染新冠,令店舖停業,邊個負責任?又係政府?!香港傳媒真可怕。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210415/bkn-20210415090354188-0415_00822_001.html

人人打啦...

冇生意, 打左針都雞架啦...........夾硬拉埋黎講都on 9
咁去食飯, 有員工中連客都要隔離........係咪間野賠比客先

主要好多做酒樓都五六十歲。又三高,慢性病。哩類人打針風險大。唔打就失業。

引用:
原帖由 nicekate 於 2021-4-15 10:53 AM 發表
新冠疫苗接種計劃成效不彰,政府為增加接種率,日前出招指若食肆員工接

種疫苗,顧客使用「安心出行」二維碼,便可放寬食肆每枱人

咁如果因為個別員工感到染新冠,令店舖停業,邊個負責任?又係政府?!香港傳媒真可怕。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210415/bkn-20210415090354188-0415_00822_001.html
毒果2.0 =方向 =畜牧報付責

自己都唔配合防疫措施,到爆疫果時就鬧政府,其實防疫不果米就因為係市民唔合作。

如果服務業自私都唔打針,點推疫苗計劃?
防疫失敗就全港繼續限聚令等死!
應該全民強制打針,有醫生紙除外!

我只關心東方幾時執

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-4-15 10:58 AM 發表
主要好多做酒樓都五六十歲。又三高,慢性病。哩類人打針風險大。唔打就失業。
政府講左有醫生証明可以用定期檢測代替,唔好選擇性失明!

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-4-15 10:58 AM 發表
其實已經統計左, 上個月,無打疫苗既人因心血管病入院既比例仲高過打疫苗既人...

所以不合適高齡人仕係錯誤既結論...

引用:
原帖由 我是中國香港人 於 2021-4-15 11:16 AM 發表
如果服務業自私都唔打針,點推疫苗計劃?
防疫失敗就全港繼續限聚令等死!
應該全民強制打針,有醫生紙除外!
香港人太離地,成日幻想有d唔洗付出就可以對抗疫情既方法...

香港人就係自私,一切都係以自身利益出發。顧主有此要求不為過。

引用:
原帖由 我是中國香港人 於 2021-4-15 11:18 AM 發表

政府講左有醫生証明可以用定期檢測代替,唔好選擇性失明!
又話檢查到時唔免費?

引用:
原帖由 royrac 於 2021-4-15 11:18 AM 發表
我只關心東方幾時執
老板而家係呆灣,你話呢!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]