• 瀏覽: 15,995
  • 回覆: 183
+10
餐廳負責人引述大廚指,由於製作咖哩過程需要香茅及蔥頭

香茅定香煙????
蔥頭定煙頭??

餐廳最後解釋為新菜式咖哩煙頭飯為配合對吸煙人士而設的新菜式

引用:
原帖由 siuhung 於 2021-4-15 11:52 AM 發表

仲要係「二手煙頭」,有「口水味」!
靚女口水唔怕食,廚房麻甩佬口水,咪 L 搞我

引用:
原帖由 xshellsolong 於 2021-4-15 10:15 AM 發表
咁都屈落供應商? 如果真係供應商有問題, 應該開名啦,
但公度D講, 唔一定關廚房事, (雖然好大機會都係廚房有人唔小心)
唔排除有人有心玩野, 樓面見個客玩野加料呢D事成日有, 
通常廚房唔接觸客, 好小會專登加料比個客食
可能見到個客嘟咗安心出行,所以......🤫

你睇個門口就知啦, 曱甴集中營, 就算唔發生呢件事我永遠唔會幫襯。

引用:
原帖由 chaolininin 於 2021-4-15 08:56 AM 發表
煙頭點會似香茅,似桂皮多D
少見多怪,煙頭係要嚟調味。

引用:
原帖由 siuroy123 於 2021-4-15 08:58 AM 發表

全部員工食邊款煙 負責人都知得咁清楚
咁呢樣不出奇,你話一百幾十人就難記。我工廠五個師傅食煙,自己也食的話又曰對夜對,會不自覺地記得的

引用:
原帖由 逆風的肥牛 於 2021-4-15 10:51 AM 發表
好彩我唔食黃店,食野食理念,仲報食環告手足,呢條粉腸一定要批鬥   
呢次個煙頭都係理念來,理念係叫你班乞甴食完煙唔好亂掟煙頭

呀老細,邊有廚房佬唔食煙架

引用:
原帖由 siuroy123 於 2021-4-15 08:52 AM 發表
繼早前有餐廳意粉被發現有老鼠頭後,再有餐廳被發現食物中有異物。有食客早前到紅磡一間冰室食咖哩牛腩飯,他在咖哩汁中發現一枝煙頭,其後報食環署投訴。涉事餐廳表示已多次向食客道歉,稱員工沒有吸食涉事煙款,不排除是食材供應商誤將煙頭放入食材,承諾會更換供應商,又指涉事廚師已被離職,並承諾會負責有關醫藥費。

該名食客日前到紅磡「1仔冰室」午膳,他點了一客咖哩牛腩飯,但發現咖哩汁內有煙頭,「食到最後係兜 ...
呢間黃店嚟,黃絲應該唔介意先啱。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2021-4-15 11:57 AM 發表

你話黃定藍??
清楚。 又一次 黃店出品 必定加料

引用:
原帖由 siuroy123 於 2021-4-15 08:52 AM 發表
繼早前有餐廳意粉被發現有老鼠頭後,再有餐廳被發現食物中有異物。有食客早前到紅磡一間冰室食咖哩牛腩飯,他在咖哩汁中發現一枝煙頭,其後報食環署投訴。涉事餐廳表示已多次向食客道歉,稱員工沒有吸食涉事煙款,不排除是食材供應商誤將煙頭放入食材,承諾會更換供應商,又指涉事廚師已被離職,並承諾會負責有關醫藥費。

該名食客日前到紅磡「1仔冰室」午膳,他點了一客咖哩牛腩飯,但發現咖哩汁內有煙頭,「食到最後係兜 ...
供應商問題?
點解炒廚佬?

釘牌啦

黃店請手足食屎其實好平常

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]