• 瀏覽: 40,498
  • 回覆: 700
  • 追帖: 1
+32
引用:
原帖由 全馬 於 2021-4-14 09:39 PM 發表

你咁肯定用安全帶唔會意外死?如用咗都意外死咁點?
你揸車揸到二百咪撞埋幅牆,著埋避彈衣都一定死啦,綁埋安全帶,成個頭都飛埋出來。

引用:
原帖由 老餅精英 於 2021-4-14 09:30 PM 發表
似係呢間 但門市真係唔知
咁L PK

點解啲老師可以連檢測都吾做!又可以有幾萬至十幾萬人工!

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-4-14 09:44 PM 發表

你自己可以選擇轉行, 可以不打了, 其他有接種疫苗的飲食業員工現在這樣半生不死, 你們不是也迫死他們嗎?
不要以自己的利益凌駕他人的利益, 你接受接種就去注射, 不接受的另謀高就, 但疫情拖了一年多, 好多服務業怎樣選擇都死在疫情的泥沼中, 他們連選擇的機會也沒有, 現在他們可以選擇接種疫苗來解決, 這選擇不損害他人利益, 而你做法是要全香港人陪葬, 誰沒同理心?!
出面d食市都唔知幾旺,排晒隊,d酒樓做唔來係佢哋自己營業手法有問題。

引用:
原帖由 1333333 於 2021-4-14 09:20 PM 發表
唔打就轉行做量地看守家中做廢柴囉
打咗夠要服侍你d缺口德嘅人

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-4-14 09:44 PM 發表

你自己可以選擇轉行, 可以不打了, 其他有接種疫苗的飲食業員工現在這樣半生不死, 你們不是也迫死他們嗎?
不要以自己的利益凌駕他人的利益, 你接受接種就去注射, 不接受的另謀高就, 但疫情拖了一年多, 好多服務業怎樣選擇都死在疫情的泥沼中, 他們連選擇的機會也沒有, 現在他們可以選擇接種疫苗來解決, 這選擇不損害他人利益, 而你做法是要全香港人陪葬, 誰沒同理心?!
話轉就轉 如果呢批人係你親朋好友 你有咩感想 重有係打完疫苗如出現嚴重副作用甚至死亡連一個先都冇得陪 因為不是工傷 

如比你係老闆你一定炒哂不打針的員工

引用:
原帖由 top11 於 2021-4-14 08:58 PM 發表

知唔知邊間?
同問

引用:
原帖由 kr1201 於 2021-4-14 09:47 PM 發表

出面d食市都唔知幾旺,排晒隊,d酒樓做唔來係佢哋自己營業手法有問題。
4人一枱, 枱與枱之間又要有相當距離, 旺到盡, 利潤可以跟12人一枱及正常枱距相提並論嗎? 如果如你所講出面D食市咁好景, 肯定老闆唔會強制員工打疫苗, 你放長雙眼睇下老闆們嚟緊怎樣做

引用:
原帖由 gogogo123zt 於 2021-4-14 09:51 PM 發表

同問
見圖

附件

IMG-20210414-WA0091.jpg(82.81 KB)

引用:
原帖由 max3350 於 2021-4-14 09:01 PM 發表
聽聞在連鎖快餐店都要打肺炎以外的疫苗先可以上工
伙記唔肯打針老闆就必定換人啦,唔通仲等疫情完結咩!

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-4-14 09:27 PM 發表

現在疫情沒完沒了, 失業緊的旅遊業和零售業員工誰俾同理心他們?
等大部份人打晒疫苗, 疫情受控, 生活回復正活, 他們又可以做返這職業, 如疫情再這樣拖多一兩年, 大家攬住一齊死
你哋首次唔好諗住回復旅遊業,就算打咗疫苗,三年內都不會回復返以前,你急都無用。

好事嚟,食客安心!

引用:
原帖由 老餅精英 於 2021-4-14 09:50 PM 發表

話轉就轉 如果呢批人係你親朋好友 你有咩感想 重有係打完疫苗如出現嚴重副作用甚至死亡連一個先都冇得陪 因為不是工傷 

如比你係老闆你一定炒哂不打針的員工
我為自己安全和健康, 又為社會防疫盡一點綿力, 打了第一劑科興, 你話佢係我親朋好友, 我咩感想?!

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-4-14 09:56 PM 發表

4人一枱, 枱與枱之間又要有相當距離, 旺到盡, 利潤可以跟12人一枱及正常枱距相提並論嗎? 如果如你所講出面D食市咁好景, 肯定老闆唔會強制員工打疫苗, 你放長雙眼睇下老闆們嚟緊怎樣做
老闆無人性就緊,而家唔係唔賺,係賺小d。

引用:
原帖由 佢係乜水 於 2021-4-14 10:01 PM 發表

我為自己安全和健康, 又為社會防疫盡一點綿力, 打了第一劑科興, 你話佢係我親朋好友, 我咩感想?!
同行家癌症康復者 醫生不建議打 佢點算?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]