• 瀏覽: 45,368
  • 回覆: 531
  • 追帖: 4
+14
至憎d老豆老母因為小朋友讀唔掂就話香港讀死書,全世界最top個d大學咪就係專收讀得掂「死書」既學生囉!

引用:
原帖由 ppkokki 於 2021-4-14 07:47 PM 發表
毒果成日文宣想人移民,6O萬去非洲可能買到條村做村長
今次真係要支持毒果,走多d曱甴,香港人先有自由嘅空氣

自由? 你講日文用錯敬語 (應用唔用, 唔該用又用咗等等) 的話唔俾人鏟爆都黑爆臉啦...  都唔好講心直口快講真話啲日本人的反應

引用:
原帖由 讓球達人 於 2021-4-14 09:25 PM 發表

在香港比較少人講在日本工作情況...可能真係外人不容易打入佢地圈子.....
有點離題, 師兄, 分享下日本工作既感受等大家了解少少...
當初我係A公司做,B公司係日本人客仔。
B公司打算係香港開分公司又知我識日文就叫佐我過去做

不過日本人就真係好少跳槽,雖然冇佐公司飬你一世呢支歌仔唱

返工勁多TO,不過唔好以為d架仔架妹好認真,大部分時間都係係度R.唔係OT果陣冇野做,
一個鍾做得完嘅嘢要分攤一日做,好冇效率

返工請假好Q麻煩,搵成四五個人按章仔先得。

收工九成要去飲酒,好大機會仲有二次會

福利比香港好,我果陣返工車費100%clam ,住公司apartment 唔使錢,不過要同另一個架仔住。
我搬出來自己租屋,clam 50%.交際費好足。

引用:
原帖由 maygii 於 2021-4-15 03:21 AM 發表

高官保証商標
https://static01-proxy.hket.com/res/v3/image/content/2930000/2931416/140421_water_1024.jpg
點解曱甴唔話佢飲礦泉水,香港官員打疫苗就話打維他命。

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2021-4-14 07:39 PM 發表

拍av
一家四口🤔🤔

引用:
原帖由 2006Win-Cat 於 2021-4-15 10:05 發表

yes sir

引用:
原帖由 今天幼小的高峰 於 2021-4-15 12:22 AM 發表
咩叫叮噹屋?
可能系露營帳幕, 唔用可以收埋.

訓練個女做AV女優

引用:
原帖由 ww4565555 於 2021-4-15 01:22 PM 發表

點解曱甴唔話佢飲礦泉水,香港官員打疫苗就話打維他命。
曱甴都係唔正常

引用:
原帖由 hahawin@ 於 2021-4-15 05:08 PM 發表

可能系露營帳幕, 唔用可以收埋.
咁都要六十萬

提示: 違規內容已被屏蔽
等茄子仔整下你個靚先講

吃核輻射食品?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]