• 瀏覽: 1,751
  • 回覆: 34
引用:
原帖由 毋忘69慾火相傳 於 2021-4-14 03:20 PM 發表
認用錯方法生存,向閻王求情減壽3分1
判硬終身架啦,叫閻王加壽一半仲好

引用:
原帖由 xxcxxc 於 2021-4-14 02:59 PM 發表
代表親父的大律師不就謀殺罪進行求情,但仍希望獲得三分之一認罪扣減。

稱親父與繼母以體罰方式管教子女是用錯方法,實際上單次懲罰並非太嚴重,但多次懲罰累積至傷勢嚴重。

https://media-proc.bastillepost.com/wp-content/uploads/hongkong/2021/04/facebook_704x369__2021041412160762895.jpg ...
囚終身嘅話,減三分一都無意義

所以有古言話狀棍生仔無忽忽...

代表親父的大律師不就謀殺罪進行求情,但仍希望獲得三分之一認罪扣減??

究竟濕9律師講乜能野?

明明只認誤殺唔認謀殺,入咗老謀點算認罪?

再講,終身點減三分一?幫犯人減三分一壽命好唔好?

可以累積咁多次虐待至死⋯仲PK呀!

個女究竟受咗幾多次傷害煎熬呀?見個女咁痛苦周身傷都唔肯停止虐待個女,死pk父母勁變態呀!

千奇唔好輕判減刑呀!慢慢折磨到個女死,實在太歹毒啦!

引用:
原帖由 xxcxxc 於 2021-4-14 02:59 PM 發表
代表親父的大律師不就謀殺罪進行求情,但仍希望獲得三分之一認罪扣減。

稱親父與繼母以體罰方式管教子女是用錯方法,實際上單次懲罰並非太嚴重,但多次懲罰累積至傷勢嚴重。

https://media-proc.bastillepost.com/wp-content/uploads/hongkong/2021/04/facebook_704x369__2021041412160762895.jpg ...
實際上單次懲罰並非太嚴重,但多次懲罰累積至傷勢嚴重。
仆街律師知唔知自己講緊乜嘢?咁咪即係長期虐待致死囉,仲求乜撚嘢情呀?

如果可以判死刑啦

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2021-4-15 06:13 AM 發表

實際上單次懲罰並非太嚴重,但多次懲罰累積至傷勢嚴重。
仆街律師知唔知自己講緊乜嘢?咁咪即係長期虐待致死囉,仲求乜撚嘢情呀?
如果有啲良知律師一定唔接呢單

呢啲叫「體罰」咩?

拋個小朋友上天花板撞個頭幾下叫「體罰」?

無撚嘢吓話?

判左先嚟話認罪?法庭有咁嘅程序㗎咩!等入面啲大佬同你玩飛高高時先求情吧啦

判咗罪成先嚟求情,仲扣到三分一刑期?

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2021-4-15 12:08 AM 發表
真係知錯嘅就咪撚求情,坐終身誠心贖罪啦!!
no、係揾條繩監房裡面吊頸死呀!仆街冚家崖!

希望裏面不分黃藍黑白團結起來,
招呼呢三件,坐監報應實在不夠... 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]