• 瀏覽: 34,358
  • 回覆: 549
+12
引用:
原帖由 pugbb 於 2021/4/14 14:58 發表
前年9月有示威者在旺角警署外聚集,27歲女咖啡師被指把植物丟入火堆助燃,她否認暴動、縱火及在公眾地方管有攻擊性武器共4罪,經審訊後早前被裁定兩項縱火罪及一項暴動罪3罪罪成,今(14日)在區域法院被判囚4年半。被告父親在聞判後痛哭,大聲疾呼「政府無良,殘殺青年」;被告男友則在被告步入羈留室前大叫:「時間好快過,等你出嚟結婚呀。」

https://fs.mingpao.com/ins/20210414/s00001/10767d03055e1b608ae7733943942046.jpg ...
ching你勁喎,汪阿姐名曲熱咖啡你都識

男友庭上高呼:等你出嚟結婚

曱甴愛肥西

呢4年半,會唔會偷食先

到時頭變綠啦😂

引用:
原帖由 mos456 於 2021-4-14 03:21 PM 發表
男友庭上向被告高呼:等你出嚟我先結婚,到時請埋你
咁熟..........做人情起碼要$2,000 la
真係要等埋

引用:
原帖由 wavehand 於 2021-4-14 03:02 PM 發表
要等4年真系好多變數
如果行為良好,有得減期,大概3年,不過係米等到,真的天知曉。

引用:
原帖由 wavehand 於 2021-4-14 03:02 PM 發表
要等4年真系好多變數
最有可能變數係條女變左隻豬或者殘曬,男友是否頂得住

冇錯㗎🤗有咁嘅屋企人先至孕育到咁嘅下一代🤭

喺條街暴動放火都要合理化😏

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-4-14 03:02 PM 發表
睇呢班人咁嘅死款,毫無悔意,就知道對住曱甴嘅判刑,根本唔需要著重"更新", 只需著重"懲罰"和"阻嚇"就可以。
治亂世,用重典

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2021-4-14 03:29 PM 發表

咁熟..........做人情起碼要$2,000 la
真係要等埋
咁一定啦,少過呢個數,反面都似

4年? 
條羚羊好可能已經同,
好多曱甴乸交配N咁多次!
好可能已經感染AIDS!

個x個衰咗都話自己精神有問題,控制唔到自己而去犯案!咁而家咪比幾年時間你喺監裏面安心靜養囉!屌!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]