• 瀏覽: 2,291
  • 回覆: 34
+2
前年9月有示威者在旺角警署外聚集,期間有人佔據太子道西行車線,並點燃雜物。一名27歲女咖啡師將雜物丟入火堆助燃,早前被裁定兩項縱火及一項暴動罪成,早上在區域法院被判入獄4年半。 被告被控於前年9月22日在旺角太子道西西行及彌敦道交界,兩度縱火及參與暴動。

除咗講抵 L 死兼恭喜,都唔知講乜野好咯 😀

新聞來源連結:
https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1585705-20210414.htm?spTabChangeable=0

抵死

天網恢恢,遲早要還

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-14 11:51 AM 發表
有人話⋯個感覺同緬甸個女示威者比人搶殺無異🙄🤔搞女人仔模式?
又緬甸.........睇下美國先吹啦.........9up攞錯電槍都得

女人都咁暴戾,多謝敎協洗腦。

甘開心

可能出黎學識左拉個赤柱花..........做世界沖coffee冠軍

27 變31, 呢鋪真係傷。
對一個女仔黎講,有無人要就係睇呢幾年。

雖然我都係覺得佢罪有應得,但係見到果D 走左佬既發起人重0係度耀武揚威真係覺得呢班傻仔真心傻

令人開心的判決!  痛快

引用:
原帖由 Peter_H 於 2021-4-14 11:51 AM 發表
已有人話⋯個感覺同緬甸個女示威者比人搶殺無異🙄🤔搞女人仔模式?
睇得多文宣會壞腦架
不過已腦殘者都冇所謂啦

引用:
原帖由 green2016 於 2021-4-14 11:48 AM 發表
前年9月有示威者在旺角警署外聚集,期間有人佔據太子道西行車線,並點燃雜物。一名27歲女咖啡師將雜物丟入火堆助燃,早前被裁定兩項縱火及一項暴動罪成,早上在區域法院被判入獄4年半。 被告被控於前年9月22日在旺角太子道西西行及彌敦道交界,兩度縱火及參與暴動。

https://newsstatic.rthk.hk/images/mfile_1585705_1_L_20210414111715.jpg
...
縱火可判終身監禁!

引用:
已有人話⋯個感覺同緬甸個女示威者比人搶殺無異🙄🤔搞女人仔模式?
乜嗰個人唔係你咩?

引用:
原帖由 starr 於 2021-4-14 12:04 PM 發表

縱火可判終身監禁!
我認為暴動罪應該用6年作量刑標準(以旺暴案判決);呢條女唔認罪,4年半算輕判

我認為即使佢暴力情況較輕,至少都要判五年以上

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]