• 瀏覽: 15,299
  • 回覆: 6
+72
得喇,知喇,唔駛一星期講幾次既

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-14 07:53 AM 發表
中國冇威脅過美國
而係美國唔俾人過佢頭, 純自私無恥考量而已
中國帶頭去美金化,呢樣美國最驚,加埋科技開始响美國之上,又擁大量稀土,緊搞你

引用:
原帖由 cwilson1 於 2021-4-14 08:10 AM 發表

係美國先毀約攪台灣分裂,又散播美國肺炎過中,打壓中國商業科技,更想早在2012年對中國發動顏色革命!

2008年要中國俾大錢救美國金融海潚,救完就想對冧中國,美國呢d係乜行為?
強盜嘛,美國不嬲都係咁,真係全世界無乜邊個國家佢未搞過,可惜呢個世界大部份人係心盲,認同佢d所作所為

美國打伊拉克表面為石油,實質又係為美金,因伊拉克當時決定石油唔用美金結算,影響到美金,美國佬咪郁手,是但整支洗衣粉就屈你有大殺傷力武器對美國構成威脅

引用:
原帖由 paoon 於 2021-4-14 10:27 AM 發表

黑暴從來都冇想過威脅中共

黑暴只係想有民主
你又知?莫非

尾國佬其實國際打手,你要佢幫拖打人(或其他,重之拿渣手段)就要鎊水兼聽佢之笛,即做佢條靚

引用:
原帖由 港式片皮鴨 於 2021-4-14 10:33 AM 發表
連全球最頂尖間諜組織CIA都覺得中國即將超越美國成為全球一哥,美國真係由美國肺炎呢一仗慘敗之後開始沒落。。。
唔關事,美國一早內部衰弱,國家掛住周圍撩事鬥非,無人投資(工會勢力太大,人工高又成日扭計,除左高科技邊個去投資?),而家搞基建唔係起新野,而係修渠(係渠有問題)補路,阿侵周圍征加稅(唔止大陸,佢d靚一樣加,咪以為聽佢話會益你),出入口都加,咪苦左d製造商同入口商,個價咪又轉嫁畀市民

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-4-14 12:17 PM 發表

點解要美國領導?
歐盟領導唔得咩?
美國領導?跟佢周圍蝦蝦霸霸,做唔出喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]