• 瀏覽: 2,817
  • 回覆: 26
俄羅斯與烏克蘭緊張局勢升級,俄羅斯國營電視台宣稱,目前距離俄烏開戰僅「一步之遙」,又嘗試為侵略行動捏造正當性,形容烏克蘭是「納粹國家」。烏克蘭總統澤連斯基(Volodymyr Zelensky)則到邊境前線,期望替士兵打氣。有美國前外交官認為,美國總統拜登對普京的敵對態度,或...是普京進迫烏克蘭的原因之一,並警告俄烏一旦開戰,可能會把歐洲捲入衝突。

西方世界左膠當道,戰爭未打已經輸左一半。

新聞來源連結:

https://hk.appledaily.com/intern ... m_content=link_post

引用:
原帖由 東方轉貼員 於 2021-4-14 05:05 AM 發表
俄羅斯與烏克蘭緊張局勢升級,俄羅斯國營電視台宣稱,目前距離俄烏開戰僅「一步之遙」,又嘗試為侵略行動捏造正當性,形容烏克蘭是「納粹國家」。烏克蘭總統澤連斯基(Volodymyr Zelensky)則到邊境前線,期望替士兵打氣。有美國前外交官認為,美國總統拜登對普京的敵對態度,或...是普京進迫烏克蘭的原因之一,並警告俄烏一旦開戰,可能會把歐洲捲入衝突。

https://hk.appledaily.com/resizer/bUgE1OGJL30r8l__PCy_WrQUuuM=/3000x1687/filters:quality(100)/cloudfront-ap-northeast-1.images.arcpublishing.com/appledaily/7H3JJKBQANGV7IOULLH4ED5DGM.JPG
開戰
烏克蘭夠打嗎

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-4-14 06:43 AM 發表

開戰
烏克蘭夠打嗎
烏克蘭一直尋求緊支援,想加入北約拖歐美落水,但歐美暫時只係"聲援" 無答應支援......歐盟本身都默認烏克蘭係分格歐洲同俄羅斯既分格線,派兵幫烏克蘭就返唔到轉頭,以後就直接要同俄軍對峙

美國狗又喺面煽風點火.

引用:
原帖由 wk221ab 於 2021-4-14 06:43 AM 發表

開戰
烏克蘭夠打嗎
夠打就唔會冇左克里米亞啦。

美國佬先係邪惡軸心
無佢地搞事既話 依個世界太平好多

放心..北約美國會出動嘴炮幫手

支持俄羅斯收回烏克蘭

老美唔好諗住引發他方戰爭支持美元!一爆,實捉埋你老美落水齊齊happy... 😶

引用:
原帖由 type100q 於 2021-4-14 09:18 AM 發表
放心..北約美國會出動嘴炮幫手
yes, US cannot gain any, so she will not take action

引用:
原帖由 Chelseaaa 於 2021-4-14 07:49 AM 發表

夠打就唔會冇左克里米亞啦。
克里米亞基本上都係親俄羅斯人
回歸俄羅斯絕對係民意

一開波北約即縮睇風景!

呢個國家有個儍總統,太窮又入唔到歐盟,現實就是如此。好在美女多。

引用:

開戰
烏克蘭夠打嗎
鹵味叫頂住呀!
等我先撤離至安全距離!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]