• 瀏覽: 5,723
  • 回覆: 27
日本人說,他們會先稀釋核廢水100倍才排放,所以應該是安全的.… 我今天看SCMP,竟發現留言處有人buy這一套

首先,現在說的是太平洋呀,至少有六億多立方千米的水,稀釋不稀釋,倒入太平洋後的濃度,等過數天後都會達到平衡,不會有大分別,他們這樣做,等如說只要先將老鼠屎用小半杯水溶開才倒入一大煲湯內,這煲湯便可飲用一樣0n9

即使幅射元素濃度降低,只要劑量不變,又有何分別? 昔日老蘭有人落藥粉,後來先溶解變迷x水,份量一樣,作用還是一樣

更未講幅射的毒害,主要在海產長期攝入,累積在身體,再隨食物鏈積聚,有如在密閉的房內吸人二手煙,你5分鐘內煲完一枝我吸這麼多,你拖成15分鐘吸我的肺也一樣吸那麼多.

日本文化最強的就是粉飾包裝,做G叫援交、性侵叫痴漢、侵略叫進入、軍G叫慰安… 我敢擔保幾年後他們會說已科學處理、十多年後他們會扮是受害者、數十年後會說未做過…而仍會有人說他們文化高尚,乜乜匠人求真精神

簡單D
廢水有一噸
唔稀釋嗎排一噸廢水
稀釋左100倍
即係排一百噸廢水

如果是中國咁樣做

肯定開廿九個帖
瘋狂洗板
全部D黃屍西奴美狗走出來呔!!!
地球上就突然有大量環保團體,關注組織等等.......走出來瘋狂追擊!!!

引用:
原帖由 Iamshameless 於 2021-4-13 11:39 PM 發表
日本人說,他們會先稀釋核廢水100倍才排放,所以應該是安全的.… 我今天看SCMP,竟發現留言處有人buy這一套

首先,現在說的是太平洋呀,至少有六億多立方千米的水,稀釋不稀釋,倒入太平洋後的濃度,等過數天後都會達到平衡,不會有大分別,他們這樣做,等如說只要先將老鼠屎用小半杯水溶開才倒入一大煲湯內,這煲湯便可飲用一樣0n9

即使幅射元素濃度降低,只要劑量不變,又有何分別?  ...
日本文宣就係勁, 一班純樸的青年無啦啦被標籤做宅男, 好人與壞人真是只係靠外表分別嗎?

所以食日本產食品真係好on9

呢套稀釋後排放入大海理論
同周星馳支太陽能電筒有異曲同工之妙

趙盛燁給日本政府一個建議:既然含氚的重水都被你們說成這樣親民了,與其花大價錢宣傳“氚無害”來給國人洗腦,不如把核泄露廢水直供給日本的自來水廠,不但解決了排放問題、降低了日本的國際輿論壓力,還解決了淡水供應的問題,沒準兒還能讓日本百姓生長出奧特曼那樣的特異功能,一舉多得,多好!

支持日本自己食用這些「冇毒」的核廢水

就好簡單一個道理,稀釋左就無害咁做咩仲要排?而如果仲有害就更加唔應該排,日本無咩叻,最叻就係自欺欺人

引用:
原帖由 Iamshameless 於 2021-4-13 23:39 發表

一粒老鼠屎跌落碗粥樹,
硬鯁嘅係一個人。
同樣地嗰碗有一粒老鼠屎嘅粥倒落個大鍋粥到就係全村人同你鯁晒啲屎。

日本仔不過係想同全世界分享佢啲蘇州屎啫。
如果真係咁做,我覺得比用新疆事件去搞北京冬奧更值得杯葛!

香港有d人反中反到腦殘

如果無害既話
拎去種菜洗地啦

twitter中好多老外信這套

引用:
原帖由 Iamshameless 於 2021-4-13 11:39 PM 發表

東江水不知幾多老鼠屎,你一樣照飲。
東江水仲有大量死豬死狗,又唔見你吵。

引用:
原帖由 krolik 於 2021-4-14 08:34 AM 發表
所以食日本產食品真係好on9
所以大陸日本魚生店全部用大陸本地魚。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]