• 瀏覽: 3,447
  • 回覆: 32
懲教署近日禁止在囚人士收取由爭取囚權組織「石牆花」寄出的黃色文宣年曆卡,以及訂購賀年糕點予家屬的表格,理由是有關內容可能對院所秩序等構成威脅。
前議員兼「石牆花」創辦人邵家臻在社交媒體表示,「禁信問題是我們近期的關注,懲教署先是禁書,後是禁信,例如612人道支援基金的年度報告就被封殺。」
至近日,該組織向在囚人士寄出黃色年曆卡,上面寫「好人一生平安」及「香港人加油」等字句;另外,又寄上「和你送」,即是送賀年糕點給在囚人士家屬的回條也一併被禁絕。邵指,懲教署在退回來的信件中,白紙黑字說明是因為威脅監房秩序...

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20210112/bkn-20210112193026539-0112_00822_001.html

隻仆,街監躉大炮臻仲害班受靶曱甴傻仔唔夠嗎,
仍諗住繼續洗腦及煽動,連懲教署都想過一戙.....
人家睬你都有味啦!

引用:
原帖由 moyy 於 13-4-2021 03:24 PM 發表
懲教署近日禁止在囚人士收取由爭取囚權組織「石牆花」寄出的黃色文宣年曆卡,以及訂購賀年糕點予家屬的表格,理由是有關內容可能對院所秩序等構成威脅。
前議員兼「石牆花」創辦人邵家臻在社交媒體表示,「禁信問題是我們近期的關注,懲教署先是禁書,後是禁信,例如612人道支援基金的年度報告就被封殺。」
至近日,該組織向在囚人士寄出黃色年曆卡,上面寫「好人一生平安」及「香港人加油」等字句;另外,又寄上「和你送 ...
監躉臻好似四合一文宣狗咁死唔斷氣

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-4-13 07:03 PM 發表

柳記得鳩閒吊佢....

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-4-13 07:03 PM 發表

吾得你死,攞景贈興

引用:
原帖由 我愛孖煙囪 於 2021-4-13 07:46 PM 發表

吾得你死,攞景贈興
真風趣俾個 like 先...

引用:
原帖由 moyy 於 2021-4-13 08:08 PM 發表

真風趣俾個 like 先...
曱甴泛民狗 行為黐線

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 13-4-2021 09:01 PM 發表

曱甴泛民狗 行為黐線
佢當人哋都好似曱甴傻仔咁on9

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-4-13 09:23 PM 發表

佢當人哋都好似曱甴傻仔咁on9
監獄署畀你
泛民狗搞搞震
no way

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 13-4-2021 09:41 PM 發表

監獄署畀你
泛民狗搞搞震
no way
如果係坐監中,真係命都....

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-4-13 09:56 PM 發表

如果係坐監中,真係命都....
啲犯狗在監房變死狗架。

引用:
原帖由 moyy 於 13-4-2021 11:46 PM 發表

啲犯狗在監房變死狗架。
這個是必然的....

引用:
原帖由 嚴小小 於 2021-4-14 12:05 AM 發表

這個是必然的....
泛民狗年監獄都玩 洗腦

引用:
原帖由 生果轉貼圓 於 2021-4-14 08:50 AM 發表

泛民狗年監獄都玩 洗腦
你估監獄署傻嘅咩

引用:
原帖由 689調轉又係689 於 2021-4-14 11:38 AM 發表

你估監獄署傻嘅咩
監房點到你班犯民...
曱甴文宣狗玩呀!

引用:
原帖由 moyy 於 2021-4-14 12:46 PM 發表

監房點到你班犯民...
曱甴文宣狗玩呀!
泛民狗當監獄 係流料

主題標籤 #懲教署
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]