• 瀏覽: 17,108
  • 回覆: 118
  • 追帖: 2
+7
引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-4-13 03:14 PM 發表
八十年代一部冷氣機原來要成四千幾元,真的好貴呀
下次買冷氣機真係要問多句包唔包埋雪種!

引用:
原帖由 loginiphone999 於 2021-4-13 02:48 PM 發表

建築面積332呎
實用面積162呎
縮水樓就係蒸發咗嘅
實體樓宇實用嘅面積嘞!
一梯兩伙實用面積低就預咗. 如果買埋隔離單位打通佢夠晒私隱, 而家在灣仔買可能成千萬.

引用:
原帖由 nashwan 於 2021-4-13 04:26 PM 發表

一梯兩伙實用面積低就預咗. 如果買埋隔離單位打通佢夠晒私隱, 而家在灣仔買可能成千萬.
唔係啩?
加埋有冇600呎?!

引用:
原帖由 不誠實使用大腦 於 2021-4-13 04:09 PM 發表

要做無話做唔到的。只有不作為!
犯民只能制造嘈音,根本阻不到任何野!

而家咪又係同一班人管理!
點解而家又找到地。之前又唔得?
面個層一樣, 但底個層問題解決左大部份.

提示: 違規內容已被屏蔽
而家貪曾仲勁啦

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-4-13 03:07 PM 發表

好似係,不過有人信先神奇
太貪心 諗吓都知咁高回報是有伏

呢套野個 IDEA 幾好... 
成本低, 又有吸引力... 

而家無泛民阻住,明日大嶼即刻行前一步啦...

可以話係管理問題,就係無更早踢走泛民,但最錯都未到呢d管理層, 而係泛民同支持泛民既人 ..

引用:
原帖由 discuss.woddboy 於 2021-4-13 04:41 PM 發表
20萬買層樓, 我都想呀!
80年代得千幾蚊一個月人工呢

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-4-13 02:44 PM 發表
無綫新綜藝節目《尋人記》開播以來大受好評。《尋人記》第六集主題為「你呃人!」,主播方東昇、黃曉瑩、李曉欣及黃靖婷找來3位8、90年代的受騙苦主。先是買冷氣機貨不對辦的男士,還有90年代轟動一時的「牛奶種菌案」苦主的家人。其中最大的受害人為1986年《新聞透視》訪問了多位被誤導買入「縮水樓」的業主。

時隔30年後,當年的苦主都已經搬離該處。幸好,方東昇一行人透過灣仔街坊的幫忙,成功找到了仍住在灣 ...
十幾二十里息,人工味千幾二千文

美孚四皮野一間

引用:
原帖由 eos888 於 2021-4-13 04:51 PM 發表

80年代得千幾蚊一個月人工呢
利息係依家十倍

引用:
原帖由 boymeetsgirl 於 2021-4-13 03:14 PM 發表
八十年代一部冷氣機原來要成四千幾元,真的好貴呀
以當年工資和利率,廿萬樓已經好貴
一部冷氣已經係大半月薪金

引用:
原帖由 songsong17 於 2021-4-13 03:24 PM 發表

果時無咁7又唔比移山又唔比填海, 管理層想點就點...
以前拆木屋區,收地,填海,無犯人阻頭阻勢……係唔敢阻主子

70年代初,我屋企人用一萬蚊買一個400呎單位,宜家值5百幾萬。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]