• 瀏覽: 46,989
  • 回覆: 7
  • 追帖: 2
+23
日本政府正式決定將福島核污水排入大海,中美韓等多國紛紛做出回應。但中美表態迥異,中方批評日本極其不負責任,美國則對日本政府的決定表示支持

尾西政棍、老作媒體、環保衛士集體雙目失明啞口無言了???應該立案追究小日本嘅反人類罪。

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時國際/611486/日本決定將福島核污水排入大海-中韓與美國表態迥異

引用:
原帖由 露線圖 於 2021-4-13 02:37 PM 發表
可能或者有機會係...阿拉斯加長腳蟹D腳更加長、加拿大象拔蚌支拔更加大、美國桶蠔個肚更加肥、澳洲龍蝦D鬚更加多、日本多春魚更加多春...
邪惡膏丸國後代冇屎忽

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-4-13 04:42 PM 發表

樂唔樂意都一樣
除非有更好選擇
有,既然話稀釋安全咪自己飲用囉

引用:
原帖由 s-chris 於 2021-4-13 05:24 PM 發表

肯定令人感到擔心
但學普京總統話齋
每個決定都不會完美
有咩替代方案呢?
有,話稀釋安全咪自己飲用囉

引用:
原帖由 lman007 於 2021-4-13 05:25 PM 發表
唔留去海,唔通倒貫返陸地?起核電廠已經唔環保,出咗事大家都要負責任。
唔支持,咁可以點?有冇更好解決方法?
損失嘅,有冇得補貼?
點解出咗事大家都要負責任???唔係地球人要求喺福島起核電站,全球人有乜得益要承擔責任???

引用:
原帖由 kit19861 於 2021-4-13 05:26 PM 發表
一個大地震。加火山爆發。。直接收日本皮。。
膏丸國咁仆街要地球人攬炒抵佢被咒絕子絕孫後代冇屎忽

引用:
原帖由 BiBi之神 於 2021-4-13 05:34 PM 發表
美國佬幾可恥,應該將核污水倒入美國海灘
製造成能量飲品賣比滷味,報仇兼賺錢

引用:
原帖由 rosemary1216 於 2021-4-13 05:36 PM 發表
香港黃屍咁撚崇向美帝,當然其原則會與美國一致支持日本仔啦,漢奸行為表露無遺。
嫲生太狼話核廢水安全飲咗都無事,曱甴漢奸快去膏丸國享用

附件

140421_water_1024.jpg(97.56 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]