• 瀏覽: 45,099
  • 回覆: 491
+6
提示: 違規內容已被屏蔽
on9, 大部分人食7~8點。而家D枱所謂max 4人,但都拍好近,8人咪分2枱

引用:
原帖由 siuroy123 於 2021-4-13 08:21 AM 發表
特首林鄭月娥今日(12日)宣布,因應本港新冠肺炎疫情趨向緩和,將會以「疫苗氣泡」作為基礎,以調整往後的社交距離措施,食肆方面,放寛措施下顧客必須使用「安心出行」,不再接受「寫紙仔」,否則無法「享用」放寛措施。

換言之,如要享用最新的「疫苗氣泡」措施,就必須改為使用「安心出行」。如市民繼續「填紙仔」、拒絕安裝「安心出行」,至少須面臨兩大代價。其一是日後不能享用食肆放寬規例後之措施,繼續4人一枱 ...
1984 監控mode 正式開始

五十歲或以下填紙仔個班,一律鎗斃。  

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2021-4-13 10:53 AM 發表
點解冇手機嘅長者可以括免?🤷🏼‍♂️點解唔當佢冇安心出行?🤷🏼‍♂️咩邏輯?🤷🏼‍♂️如果冇手機嘅小學生呢?🤷🏼‍♂️
有啲老人家真係連手機都無...只要有身分證就有權查佢有無登記手提咪知....有手機號就知佢地講大話

引用:
原帖由 dontbitconned 於 2021-5-2 09:26 AM 發表

咁不如叫政府出app俾人scan身份證

等如scan針卡app
不如叫政府一人送一部智能電話先

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2021-5-2 09:37 AM 發表

香港人識諗,就吾會反中反共,又死賴極權赤共香港吾肯走
反好多人個心也反
不過正常人知道冇可能所以乜嘢唔做
暴徒唔識諗在他們以為自己有機會成功

引用:
原帖由 bbkidd 於 2021-4-14 03:56 AM 發表
切記唔好登記消費券,因為同樣要實名。
D黃人雙重標準嘅,派錢就唔驚比政治佢資料
(佢換身分證 申請護照..報稅...出入境,咪已經有晒佢資料啦囉),

安心出行就話偷佢資料,都無入過電話..人姓..偷嘜呀

之前最開頭叫大家去家附近嘅中心全民檢測,就比佢地串串供,

跟住先排,話D飲食業,地盤工,什麼工...要14日做一次,就又叫我幫佢地拎檢測包,

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]