• 瀏覽: 3,213
  • 回覆: 49
+6
五歲女童疑遭長期虐待致死,其八歲的兄長亦疑被虐待,二人的親父及繼母控謀殺罪,與兩稚子同住的繼外婆則被控四項殘酷對待兒童罪。三男四女陪審團今日

五歲女童疑遭長期虐待致死,其八歲的兄長亦疑被虐待,二人的親父及繼母控謀殺罪,與兩稚子同住的繼外婆則被控四項殘酷對待兒童罪。三男四女陪審團今日退庭商議逾9小時後,仍未能達成裁決,法官於晚上8時半宣佈暫停商議,押後至明早9時半繼續,陪審團須在法院內留宿一晚。

女童親父(30歲)及繼母(30歲)被控在2018年1月6日謀殺女童Z。繼外母(56歲)則被控於2017年8月10日至2018年1月6日,故意虐待和忽略男童X和女童Z。

香港真係悲情, 依家做得阿嬸員, 七成係黃屍. 舉手做裁決時政見先行.
呢單畸屎的男女, 在佔中時在FB出帖文撐佔中, 即係打埋算盤都係自己手足.
今日傾咗成日都未有結果, 即係..............

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1545337/即時-港聞-5歲女童虐死案-親父及繼母被控謀殺-陪審員商議逾9小時未有裁決明續

案情明顯不過,都竟然懸而未決...... 

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-12 11:31 PM 發表
五歲女童疑遭長期虐待致死,其八歲的兄長亦疑被虐待,二人的親父及繼母控謀殺罪,與兩稚子同住的繼外婆則被控四項殘酷對待兒童罪。三男四女陪審團今日

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/0ed075bb1e5f43c7c6bc2a10f511ba89/stheadline/inewsmedia/20210412/_2021041220501592354.jpeg ...
應該都審視死者傷勢,如果傷勢連成人都難接受,小童一定死(或相當可能會致命),咁應計入謀殺.

長期咁做,即是好有計劃有組織,可即判死刑/終身監禁.

取消陪審員制度啦,謀殺案交畀啲完全無刑事經驗嘅人去判,有冇搞錯?

判兩條死仆街終生

引用:
原帖由 team123456 於 2021-4-13 12:13 AM 發表
判兩條死仆街終生
坐終生有何用呢d仆街要佢哋受返與女童一樣所受嘅對待就啱

黃絲一向仆街...
有黃絲做陪審員, 分分鐘無事...
唔係講笑...
個仆街黃絲小學老師幫埋出口啦...
真係無天理...
希望尼D 仆街黃絲陪審員有報應. ..

所以整陪審團係晒氣

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-4-13 12:17 AM 發表

坐終生有何用呢d仆街要佢哋受返與女童一樣所受嘅對待就啱
可惜香港唔可以咁做,可以咁做大把人唔使兩條死仆街坐監

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2021-4-12 11:31 PM 發表

https://image.stheadline.com/f/600r315/0x0/100/none/0ed075bb1e5f43c7c6bc2a10f511ba89/stheadline/inewsmedia/20210412/_2021041220501592354.jpeg ...
,嘩黃曱甴判唔到

引用:
原帖由 team123456 於 2021-4-13 12:13 AM 發表
判兩條死仆街終生
兩條友被慕容復啦

取消陪瞓員啦

引用:
原帖由 素食小魔女 於 2021-4-13 12:27 AM 發表
黃絲一向仆街...
有黃絲做陪審員, 分分鐘無事...
唔係講笑...
個仆街黃絲小學老師幫埋出口啦...
真係無天理...
希望尼D 仆街黃絲陪審員有報應. ..
咁耐學校老師冇留意到小朋友有冇傷痕!呢單睇到都心酸!唔分顏色!小朋友冇罪就算唔聽話聽敎卻不唔使折磨

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]