• 瀏覽: 5,336
  • 回覆: 42
引用:
原帖由 fb2276048d1377 於 2021-4-12 07:09 PM 發表
中國的火箭炮射程超300公里,台灣全島被覆蓋,怎樣守島?

這是一般軍事常識,島蛙被炸後趁早舉白旗吧。
單靠火箭炮冇用,打唔到島嘅東岸。臺灣就係將重軍事設施佈署喺東岸。

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-4-12 07:43 PM 發表

單靠火箭炮冇用,打唔到島嘅東岸。臺灣就係將重軍事設施佈署喺東岸。
火箭炮落下時角度往往超過45度,大部份山坡沒有這個斜度,另外中國嘅遠火係智能化,可以編程改變彈導,反斜面不能掩護這種火箭的攻擊。

衹要臺灣西岸守唔住,比世界級啲PLA陸軍上岸,呵何!至於東岸便是巡航導彈同航母打擊群啲獵物。解決臺灣問題係北京話事並非華盛頓。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2021-4-12 07:51 PM 發表

火箭炮落下時角度往往超過45度,大部份山坡沒有這個斜度,另外中國嘅遠火係智能化,可以編程改變彈導,反斜面不能掩護這種火箭的攻擊。
臺灣中央山昹啲反斜面,係救唔到臺軍啲。盡快投降係唯一出路,共軍出名優待俘虜。

引用:
原帖由 ntworks 於 2021-4-12 07:43 PM 發表

所以菜鎮長計劃在東岸出逃!

台省人唔應該做人盾, 快起義, 回歸 祖國!!! 

引用:
原帖由 mflyer 於 2021-4-12 11:54 PM 發表
台省人唔應該做人盾, 快起義, 回歸 祖國!!! 
真要打, 當然 鎖海, 封空; 四面八方的打擊?
不過 先搵 菜菜子 出來正法!

引用:
原帖由 秋風秋雨 於 2021-4-12 10:27 PM 發表

所以菜鎮長計劃在東岸出逃!
有遼寧號係度等緊,接佢返北京。

引用:
原帖由 fb2276048d1377 於 2021-4-12 07:09 PM 發表
中國的火箭炮射程超300公里,台灣全島被覆蓋,怎樣守島?

這是一般軍事常識,島蛙被炸後趁早舉白旗吧。
J著先啦,反正射唔出,唔敢射... 為左射個爽爽會被人切JJ... 傻

引用:
原帖由 人類仔 於 2021-4-13 01:58 AM 發表

J著先啦,反正射唔出,唔敢射... 為左射個爽爽會被人切JJ... 傻
用你的天氣武器令台灣海出現大形水龍捲!你擁有全球最先進天氣武器!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]