• 瀏覽: 11,239
  • 回覆: 204
+2
黃師係咁自私的

D死黃教師係好撚仆街🤬

引用:
原帖由 tmchu007 於 2021-4-13 07:16 AM 發表

連公立都做唔到,反而私小中仲做到
公平咩

咁係咪細路唔傳染老師?點解唔雙向

黃絲一直與整個社會為敵,長期搞不合作運動

呢班垃圾食政府,反正就最L叻

全部醫生,護士,醫院工作人士而家要否做強制檢測,高危工作環境喎?大學/大專所有教師及學生(>18歲)都應要強制檢測。

引用:
原帖由 alan280204 於 2021-4-12 07:09 PM 發表
疫情持續放緩,但不少中小學因老師檢測問題,未能恢復全校面授課堂,有家長組織建議政府強制老師做檢測。

教育局早前提出學校所有教職員做定期檢測,可申請恢復全校學生上半日面授課堂,截至上星期六,有超過八成、829間幼稚園申請全校學生回校上課,但提出申請的中小學只有約兩成、219間。

行政長官林鄭月娥說,有足夠檢測配套給教職員,不明白中小學為何做不到。

行政長官林鄭月娥稱:「不是檢測困難不困難的問題 ...
直接強制老師,公務員打疫苗啦!

引用:
原帖由 alan280204 於 2021-4-12 07:09 PM 發表
疫情持續放緩,但不少中小學因老師檢測問題,未能恢復全校面授課堂,有家長組織建議政府強制老師做檢測。

教育局早前提出學校所有教職員做定期檢測,可申請恢復全校學生上半日面授課堂,截至上星期六,有超過八成、829間幼稚園申請全校學生回校上課,但提出申請的中小學只有約兩成、219間。

行政長官林鄭月娥說,有足夠檢測配套給教職員,不明白中小學為何做不到。

唔做檢測7折出糧,我諗9成9做哂。

引用:

"學校難以要求全體老師做定期檢測" 笑話來的嗎 ?
公司總經理唔能夠要求員工準時上班嗎 ?

引用:
原帖由 戇居士電梯佬 於 2021-4-12 08:55 PM 發表
點解剩係驗老師㗎?乜原來只有老師會病嘅咩學生唔會病㗎?做乜唔連同學生都驗埋呀!
呢啲咪連最基本家教都無嘅畜牲先想到,乜都係點解你唔做先?點解唔先佢先?點解佢得?點解…………

德育係由自身做起,不過畜牲係唔明

謹代表800萬香港市民強烈要求盡快取消一國兩制,實行一國制度。
廢除普通法,全面實行以中國刑法為基本的法制。
請求嚴禁任何反對政府的言論。
請求國家取消港元,實現人民幣作為港區法定貨幣。
請求國家全面實現普通話教學,嚴禁學校教授其他語言。
請求國家下令港區政府必須使用普通話作為溝通及公開訪問的語言。
請求國家下令取消所有市民的雙重國籍,及以國安法懲罰任何隱瞞人士。

引用:

政府不敢向黃人說不,咪攪到繼停課囉,黃師唔洗上堂係屋企hea住教學生,一定好過返學校正式上課。

上樑不正下樑自然歪,無本事,無勇氣的垃圾官員差不多夠鐘走啦~咪再賴死。

引用:
原帖由 MeoMeo88 於 2021-4-12 09:07 PM 發表
呢班真係教育中的畜生...
政府就係垃圾中的無能官.叫做個強制都吳敢
對待私人企業,政府就不斷推出新政策並且迫令跟從,反而對自己管治下的教育界就百般遷就!!

香港首要處理,黑媒,黑教師,黑醫,黑社工

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]