• 瀏覽: 19,361
  • 回覆: 197
  • 追帖: 1
+6
政治仇恨,比病毒還可怕!

條仆街唔踎監唔見眼淚,定要重判!

引用:
原帖由 eos888 於 2021-4-12 01:50 PM 發表
人稱「lunch哥」的中六學生李國永及六旬退休女保安員疑在去年8月一宗死因聆訊休庭時,在法院外以粗言

穢語辱罵證人,早前遭律政司加控刑事藐視法庭罪,案件今在高等法院提訊。由於二人的法援申請被拒,今日並無律師代表,但李將就法援署的決定提出上訴,故申請將本案押後再訊。陳慶偉法官應其要求,押後本案至8月2日,但提醒:「呢個係一個非常嚴重嘅指控,同埋係非常嚴重嘅案件,請你哋真係認真處理 ...
笑咗,近排真係多到💥

陳官拒絕其要求,直言:「高等法院處理唔少案件,好多被告都話自己精神有問題,但唔代表可以抗辯成功」,又認為:「如果咁嚴重唔會讀到中六㗎嘛,中六都有返咁上下㗎嘛」。

真係小佢都費9事

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2021-4-12 02:33 PM 發表

李的父親一度稱,李患有自閉症及過度活躍症,「驚佢答辯有啲問題」

2021年度曼搞笑大話
拉9埋佢老豆啦,放個智障通街走

求神拜佛,一定要判2隻賤種坐監!

法援申請被拒,lunch哥屋企應該有D錢

引用:
原帖由 幪面超人 於 2021-4-12 02:22 PM 發表
李父個仔未出事前你唔去管教佢行為,出咗事就係到又話個仔有問題,又話係小事,你呢啲咁嘅人,也應該負法律責任。
之前個仔有錢搵,偷笑啦!

Lunch 哥又話有自閉症,但有次外媒訪問佢,佢講英文柒出宇宙,對答如流,令香港人大吃一驚。

引用:
原帖由 33Chris 於 2021-4-12 02:29 PM 發表
唔怪得佢個仔變成咁啦,有個咁嘅阿爸。

李父聞言慨嘆:「(案發)過程唔超過5分鐘,都唔明點解搞到咁嚴重」,「小事化大」。
佢都係一陣就搞出咁嘅衰仔啦!

吔lunch吔到上高院

一認智障又無事,最多青山報到

有個傻佬老豆
教出個白癡撚廚哥

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-4-12 01:53 PM 發表
總系覺得哩條友性格,講話方式,好似香討幾條友仔
我都覺,柒頭有柒樣

唔低能唔白痴就唔成曱甴!

附件

Screenshot_20201228_091235_edit_208850605140527.jpg(73.17 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]